Lush i Gävle :)

image320
Jag & Ida var på klubbkvällMake up Store igår. Inhandlade en guld-glittereyeliner & en guldskugga "24 carat" :)

image321image322image323
Idag slog LUSH upp sina dörrar här i Gävle, och givetvis var jag där och handlade :P Det blev en Miranda soap, en Figs and Leaves & en Cupcake ansiktsmask. Är så kul att Lush äntligen har kommit hit! :)

Shopping


Jag köpte Clarins Screen Mist idag på stan :) Kunde inte låta bli. Har provat den lite nu, luktar gott gör den :) Får hoppas att den är också.
Köpte även en Galltvål. Ska vara bra mot finnar sägs det :) Tänkte testa. Inte för att jag har så överdriver mycket, men dom jag har kan gärna få försvinna ^^

image319
Blev så himla sugen på en parfym också, Escada Sunset Heat, luktade hur gott som helst! Den ska jag köpa när vi ska till Åland :)

Skyddande dagcremer

Just nu känner jag mig ganska inne på det här med dagcremer som skyddar huden mot föroreningar, UV-strålar, datastrålning, fria radikaler osv. Nästa gång det ska inhandlas ny dagcreme ska jag nog satsa på en sån! Frågan är vad man ska välja isåfall. Hittade några stycken, ni får gärna tipsa om ni vet fler :)

image317

1. Nivea Visage - Complete Protection
Innehåller antioxidanten Iso-protectine som ska verka dynamiskt och bekämpa fria radikaler. Vid regelbunden användning garanterar den unika formulan hos NIVEA VISAGE Complete Protection ett multipelt skydd och omedelbar återfuktning för tre gånger mer motståndskraftig hy.

2. Clinique - Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer
En dagcreme som som innehåller 8 olika antioxidanter för att bekämpa fria radikaler.
 
3. Clinique - City Sheer Block SPF 25
En tonad dagcreme med SPF 25 som skyddar huden mot solen och andra yttre påfrestningar.

4. Clarins - UVplus
Ska skydda mot föroreningar, fria radikaler och UV-strålar.

Clarins 3P Screen Mist

Clarins
Denna vill jag testa :) Verkar vara en smart sak, och jag har läst positiva recensioner av den, hos hannah bland annat.

Clarins Expertise 3P Screen Mist är en hälsobehandling som skyddar huden mot alla typer av föroreningar, även artificiella elektromagnetiska vågor. E3P Screen Mist är rik på växtextrakt och är lämpad även för den mest känsliga huden. Hälsobehandlingen från Clarins bevarar hudens ungdomliga egenskaper samtidigt som den saktar ned cellens åldrande som påverkas av de skadliga effekterna från luftföroreningar. Clarins E3P Screen Mist optimerar effektiviteten hos övriga hudvårdsprodukter. Huden blir blir uppfräschad och tillförd ny lyster samtidigt som hälsobehandlingen medför en underbar känsla av hälsa och välmående. Clarins Expertise 3P kan appliceras flera gånger per dag och användas tillsammans med samtliga Clarins produkter. Clarins Expertise 3P passar alla hudtyper, även känslig hy.

Den ska ju vara jättebra att använda om man sitter mycket framför datorn, för den skyddar huden. Och jag sitter ju en hel del, så för mig skulle nog denna vara bra.


Partyhelg

I helgen har det varit full rulle. Fest både fredag & lördag :) I fredags hängde jag & My med Daniel och hans kompisar på fest på Brynäs, sen drog vi på krogen. Hade skitkul :) Sen på lördagen kom tjejerna från klassen hem till mig och grillade & förfestade. Sen drog på en annan fest & efter det på krogen. Efter krogen stack jag & My på efterfest, kom hem runt 5 nångång. Blev en rolig helg :)

Idag har jag jobbat - i skitvädret! Fy sjutton vad blöt jag blev. Hade inget paraply med mig heller. Jobbade bara mellan 8-12 som tur var. Nu ska jag lägga mig och kolla på nån film och försöka bli varm igen!

Inte min dag

Idag har ingenting gått min väg känns det som. Det var kaos på jobbet, alldeles för stressigt - och när det blir stressigt klantar man sig. Råkade välta en skurhink full med vatten över golvet när jag städade hos en person. Skitkul, tog aplång tid att torka upp allt! Och jag blev försenad och arg. Sen var det en mås som sket på mig när jag var ute och gick med en tant - tack så mycket. Var jättetrött när jag kom hem, sov nån/några timmar. Skönt det :) Hade fått lönebesked när jag kom hem, det var trevligt :P Så då blev jag glad iaf. Nu på kvällen har jag varit över till Amalia en sväng, kollat på lite USA-bilder :) Nu blir det tvn!

Seg

Nu var det lite trögt med uppdateringar. Jag har jobbat kvällar så jag har varit så trött när jag har kommit hem. Jobbar 6 dagar den här veckan, alla utom lördag - och då blir det fest :) Funderar om jag ska åka ner på stan en sväng när Daniel kommer hem, be honom köra mig :P, vill ta ett prov på Cliniques City Block bland annat :)


City Block

CB
Jag skulle vilja prova Cliniques "City Block" med SPF 25. Jag har ju Laura Merciers Tinted Moisturizer just nu med solskydd i, men dom dagar man inte använder den kan det ju vara bra att ha nåt annat solskydd. För man ska ju helst använda solskydd varje dag året om. Lika bra att börja göra det medans man är ung.
Så här står det om den på hemsidan:

"Scientists believe 80% of all skin damage before age 60 is sun related. Make new City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector SPF 25 your urban necessity. Sheer, high-level broad-spectrum UVA/UVB daily sun protection. Lightweight formula helps wick away perspiration, absorb excess oil so makeup looks fresher, longer. Perfect alone, or as an invisible under-makeup primer. No chemical sunscreens. Appropriate for eye-area, sensitive skins"

Måndag

Idag har jag jobbat, 16-21. Ska jobba tis, ons & tors också. Ska sitta vak hela veckan hemma hos en person. Det gick bra idag, har mest suttit och tittat på tv.

Jag & mamma bokade en Ålandsresa idag med Eckerölinjen nästa vecka :) Kul att komma iväg lite, även om det bara är över dagen. Hoppas på bra väder så man kan sitta ute.

Nu ska jag göra fruktsallad :)

Stugan

Har varit ute i stugan i helgen, därför det har varit tomt med uppdateringar. Skriver mer ikväll :) Nu ska vi grilla!

Superdupercremen


Jag vill slå ett slag för Egyptian Magic! Har använt den ett tag nu, och den är verkligen kanon. Jag får små röda kliande utslag ibland i ansiktet, men när jag stryker på lite EM så slutar det klia & det röda försvinner. Jag strök även på lite häromdan när det sved som attan vid ena näsvingen, och det slutade svida på en gång. Sen funkar den jättebra på torra partier, i håret, på insektsbett och mycket mer.. I love it :)

Lan

Idag har jag varit hem till Lina en sväng :) Pratat och kollat på hennes Thailandbilder :)
Nu ikväll har jag kollat på tv, på Top Modelfinalen bland annat - och rätt tjej ,CariDee, vann! Jag har tyckt sen i början att hon skulle vinna :)
Nu ska jag & Daniel ha lan hela natten ;P Har ställt båda datorerna i vardagsrummet, så nu ska det spelas :P

Skitväder

Idag har det varit riktigt skitväder! Inte alls nå kul att jobba i spöregnet :S Som tur var hade jag en ganska lugn dag. Jag fick veta idag också att jag ska få jobba i gula gruppen hela sommaren, det var där jag helst ville vara :) Så jag är nöjd.
Nu blir det tv & mys resten av kvällen :)

Beställt


Jag kunde inte hålla mig, skickade iväg en beställning till pulpstore :) Det blev Wet Garden & ett läppbalsam från Carmex :) Tyvärr var båda grejerna tillfälligt slut, så jag får väl vänta ett tag!

Demeter

Kollage

Funderar på att beställa en av parfymerna från Demeter. Nån av dom här tre blir det isåfall, kan inte bestämma mig för vilken bara :)

Laundromat - Tänk dig den fräscha, behagliga doften av nytvättade kläder och att få den doften på flaska!
Rain - Den rena doften efter ett regn, då alla dofter intensifieras, du vet precis vad vi menar.
Wet Garden - Som en vårträdgård efter ett hårt aprilregn, doften av knoppar, gräs och jord.

Vilken tror ni luktar godast? :)

Söndag

Igår blev det en lugn kväll framför Eurovision, Amalia kom över och kollade med mig :) Men vilka skitlåtar som hamnade i topp :S Och låten som vann var inte ett dugg speciell tyckte jag. Idag har jag bara degat hela dan, satt i pyjamas och kollade på film till halv fem ^^ Nu ska det lagas mat, sen hyras film :)

Carmex

image312
Jag vill ha ett läppbalsamtub från Carmex. Kollade efter det i GBG, men tuben var slut. Jag har läst lite här & där att det ska släppas lite överallt nu, men jag har inte fått syn på nån än. Nån som vet vart det säljs?

Fredag

Idag har jag jobbat, ska jobba imorrn också, till fyra. Ikväll blir det bara lugnt, jag & Daniel ska laga mat och ha lite myskväll :) Se nån av filmerna som jag fick av Lina kanske. Fick Apocalypto & 300 :)


Dagbok

MS
Jag såg en så snygg dagbokOrdning & Reda när vi var i Göteborg. Den rosa som är på bilden. Ångrar att jag inte köpte den, blev väl för snål :P Jag får köpa den nästa gång jag åker till Stockholm istället, vilket blir ganska snart hoppas jag.

Clarifying Lotion


Idag blev det en sväg till stan & Valbo. Jag köpte ett ansiktsvatten också från Clinique. Den minsta flaskan på 100 ml, kostade 130:- Den storleken har egentligen utgått, så jag hade tur att det fanns några kvar. Jag köpte nr 1 som är för torr hud, jag ville ha en så mild som möjligt. Det finns ännu en mildare också, men då fanns inte den på liten flaska.


Fika & Shopping

FCK
Lina och jag tog en fika på stan idag, pratade av oss rejält :)
Sen hanns det med lite shopping också. Det blev dagcremen från Clinique, och ett Foot Care Kit från Apoteket för 69 kr, innehållandes:
Fotfil
Fotsalva
Fotbadsalt
Fotbad
Fotinpackning
& Sockor :) Måste ta hand om mina mörbultade fötter, dom tar stryk av att jobba på hemtjänsten :P

Ajaj

Åh, har sån jäkla träningsvärk i armarna och skuldrorna idag! Gick ut på 2 halvtimmespromenader igår på jobbet med 2 gubbar i rullstol, direkt efter varann. Det var tungt kan jag säga. Och det var backar upp & ner. Ajaj :S
Idag ska jag ner på stan och träffa Lina :D Hon har kommit hem efter 2 månader i Thailand. Ska bli jättekul att ses igen :)

Clinique

image307
Vad tycker ni om Clinique? Är det ett bra märke? Man hör så mycket olika. Vissa tycker det är ett jättebra märke, och andra säger att det inte alls är bra. Jag fick lite prover3-steget på NK i helgen, och jag gillade verkligen dagcremen, gelén. Den var jättehärlig och jag blev superdupermjuk av den. Amalia hade stora flaskor av hela serien, och hon gillar grejerna jättemycket. Funderar på om jag ska slå till på en tub av dagcremen.

Göteborgsresan

Som sagt hade jag & Amalia en kanonhelg i Göteborg :) Vi bodde hos min farbror & faster i Mölnlycke (ca 30 min med buss från stan) Tog oss med buss eller skjuts in varje dag. Jag gillar verkligen Göteborg, himla mysig och trevlig stad. Både jag och Amalia har nästan bestämt oss för att plugga där :)

Vi kom fram på fredagen vid 9.00-tiden, åkte spårvagn direkt till Chalmers där en kille skulle ta med oss på en rundtur och berätta lite om skolan. Amalia är ju intresserad av att plugga där. Vi gick rundturen, tog ganska lång tid för det var en stor skola! Sen blev vi bjudna på lunch och skjutsade in till stan efteråt, riktigt lyxigt :) Sen var det dags att möta upp en tjej och besöka Elisabethskolan, där jag vill plugga till hudterapeut :) Hon berättade lite om skolan, sen fick vi titta runt där inne. Såg så himla kul ut, vill börja på en gång! :) Sen blev det en sväng runt på stan, kollade lite bara.

lördagen var det dags för shopping :) Vi åkte in på förmiddagen, och tog en heldags shopping. Även om det inte blev så himla mycket shoppat :P Men vi tog det lugnt, strosade runt. Åt glass i en park och så :) Var riktigt fint och varmt hela helgen. Sen på kvällen begav vi oss in till stan igen för att ta en drink eller två på nån krog. Vi hamnade på ett ställe som hette Bryggeriet tillslut, det var typ 25 år överallt, och där var det 23, men vi kom in ändå. Hade skitkul på krogen, var ett trevligt ställe :)

söndagen var det dags för Liseberg :) Hade fått gratis entrébiljetter & karusellbiljetter av min kusin som jobbar på Liseberg, så det blev en gratisdag ;) Hade skitkul på Liseberg, och jag åkte berg-och-dalbana för första gången i mitt liv! :P Lisebergsbanan, åkte 3 ggr tillomed ;P Det var ju skitkul :P

Och på måndagen var det dags att packa ihop och åka hem. Blev en riktigt trevlig tripp till GBG, det gör jag gärna om :) Älskade staden!

Shoppat i GBG

LM
Det blev inte så mycket shoppat i GBG.
Det här är väl det jag köpte (förutom lite småkrafs).
- Laura Mercier Tinted Moisturizer - Oil-free: Den är verkligen så bra som alla säger! Jag gick in på NK och fick ett prov på den i fredags, sen gick jag och köpte den på lördan. Den jämnar ut min hudton perfekt, och den är lätt och blir väldigt naturlig i ansiktet. Ett stort + för att det är spf 20 i den också! Jag köpte färgen Nude, den näst ljusaste. Den kostade 430:- och är värd varenda krona! Jag köpte den oljefria varianten, eftersom jag har en tendens att bli lite fet under sommaren. Kan rekommendera den, den är verkligen superbra! +++++
- Mavala - Milky: Från deras nya sommarkollektion. Verkligen en jättefin och somrig färg tycker jag :)

I Gävle igen

Nu är vi hemma igen efter en helg i Göteborg :) Vi har haft det helt underbart! Har haft så himla kul :) Jag skriver imorrn vad vi har gjort & vad jag har shoppat :) Ska jobba imorrn, så jag måste sova nu. GoNatt!

Tinted Moisturizer

image304
"Laura Mercier's Tinted Moisturizer är perfekt för alla hudtyper och ger ett idealiskt skydd mot både UVA och UVB med ett Spf 20. Denna tunna och lätta fuktcreme ger en aning färg och kan användas i stället för en foundation. Den ger ett mycket naturligt resultat samtidigt som den ger din hud en hälsosam lyster"

Vill så gärna testa denna tonade dagcreme från Laura Mercier. Av alla recensioner jag har läst så har den bara fått toppbetyg. Jag vill ha en tonad dagcreme istället för en foundation under sommaren, eftersom en sån är mycket lättare och tunnare. Det ska tydligen bli jättefint resultat av den. Skulle vilja ha nåt prov på den först bara, är ju svårt att beställa när man inte vet vilken färg man ska ha. Den kan beställas på cowparfymeri.se

Dödstrött

Idag har jag jobbat mellan 7-14. Är helt dödstrött nu, inte pga av jobbet, men för att jag inte har sovit nåt i natt. Sist jag kollade på klockan var den efter 4 :S Så jag har väl sovit ca 2 timmar inatt. Lär nog ta en "powernap" (haha, hatar det ordet, hatar allt med power) om jag ska orka med resten av denna dag :P
Lär väl börja packa lite också inför GBG-resan. Orkar inte stå och packa kl 21.00 imorrn efter att jag har slutat. Tåget går runt ett-tiden imorgon natt.

Om nån vet några affärer man måste besöka när man är i GBG så skriv och tipsa mig :)


Göteborg i helgen

När Amalia kom hem i fredags så frågade hon mig om jag hade lust att åka till Göteborg nästa helg. Och eftersom jag inte har nåt för mig då så sa jag ja :) Var skitlängesen jag var där, så det ska bli jättekul :) Så idag bokade vi tågbiljetter :) Vi åker på torsdagnatt och blir borta till måndagkväll. (Jag jobbar till 21.00 på torsdagkväll så jag kommer nog sova gott på tåget ;P) Vi ska bo hos mina kusiner i Göteborg. Vi ska bland annat kolla på lite skolor, shoppa, festa kanske :), gå på Liseberg och lite annat :) Kommer nog bli jättekul. Inte så ofta man är där som sagt!


Recension - Egyptian Magic

image295
Som sagt så hade Amalia köpt med sig en Egyptian Magic hem till mig från USA :) Och nu har jag testat den några dagar. Den verkar vara otroligt dryg, man behöver pyttelite, och den är ganska hård så man får bara upp lite i taget. Det sägs ju att den är läkande, och det är den säkert, men jag har ju bara använt den några dagar så det kan jag inte uttala mig om. Men den är väldigt mjukgörande. Min pappa fick testa den på ett sår han hade på armen, och han sa att det kändes jättebra efteråt. Jag gillar doften på den, den doftar bara svagt av honung. Och jag gillar konsistensen. Jag provade den även idag på ett myggbett, och det slutade klia. Så det är ju positivt :) Jag tror absolut att detta kan bli en ny favorit, särskilt eftersom man kan använda den till så mycket :)

Pris: 350kr i Sverige (Jag gav 200kr)
Betyg: +++++ än så länge :)

RSS 2.0