Lina

Säg hej till lilla Lina! :) Henne har vi varit på Gästrike Katthem och bokat idag :) En liten kattunge som får flytta hem till oss 20 maj, då är hon 12 veckor. Så Isa ska få en liten kompis :)

Självklart behåller vi namnet Lina på henne. (Känn dig hedrad min vän Lina ;))

Hon är en av de 11 katter som hittades
i ett cykelrum i en igentejpad liten låda. Det har stått om det i tidningarna. Känns bra att man kan ge henne ett bättre liv nu! ♥






Grillat

Igår grillade vi på balkongen för första gången i år :) (elgrill). Det blev riktigt gott. Fläskkarré, potatisgratäng, vitlökssås, green beans stekta i vitlök & sallad. Mums!


Motorcykel

Jag på min nya hoj..


..och Marcus på sin ;)

Burgare på stan

Igår kväll gick vi som sagt ner till Bishop och mötte upp mor & far och käkade mat :) Vi åt hamburgare allihopa, det var riktigt gott. Och några öl blev det till. Sen gick vi till Interpool och bowlade :) Tyckte dock att bowlingen var lite knepig, det är ju sån där "virtual bowling" när man bowlar mot en skärm. Det stämde inte riktigt med hur man slängde kloten tyckte jag. Jaja. Sen blev vi sugna på hamburgare igen så vi gick till Frasses, men det var stängt så vi åkte hem och stekte egna istället :P


Hamburgare på Bishop Arms

Påsken

Har haft en riktigt bra påskhelg hittills :) Fredag till lördag hängde jag och Marcus med mina föräldrar till min morbrors stuga i Hofors. Vi solade, grillade, drack öl o hade det bra :) Sen på lördagen tog jag och Marcus bussen hem till Gävle, mamma o pappa skulle stanna en natt till.

Sen begav vi oss till Hille när vi kom hem, på påsklunch hos Marcus familj :) Vi satt ute i solen sen och drack vin och spelade gitarr o sjöng. Superhärligt! Sen drog jag, Marcus, Johan & Majsan ner på stan, till Harrys :) Där inne hade vi skitkul. Dansade o spelade Black Jack.. och jag blev överlycklig varje gång jag vann, haha.

Idag blir det en tripp ner till stan för att käka mat, sen möta upp mamma o pappa på Bishop :)



Igår ute i Hille :)


Min frukost på balkongen imorse

Möbler

Idag var jag och Marcus ut till Owe Jansson's och köpte nya möbler till balkongen :) Det började bli dags kände vi. Nu får det ta och bli lite varmt igen så man kan sitta där ute och äta :)


Morgontidningen

När jag bodde hemma läste jag alltid morgontidningen. Sen jag flyttade hemifrån har jag saknat att göra det varje morgon. Så för några dagar sen beställde jag en prenumeration på Arbetarbladet, fick hem första tidningen idag. Jag måste ha nåt att läsa när jag käkar frukost. Köpte även Topp Hälsa igår, som är en riktigt bra hälsotidning tycker jag.


Älskar att läsa tidningar

Hälsopedagog

Jag har tagit ett beslut. Som dom flesta vet skulle jag ju plugga till Hudterapeut i Stockholm under 1 år med start i oktober. Jag skulle pendla varje dag med tåg, låna 200.000:- för att betala utbildning/tågresor/leverne. Det har dock dykt upp lite komplikationer som gör att jag inte kommer kunna finansiera utbildningen. Det är ju en privat utbildning så man är inte berättigad till CSN-lån, utan man får ta privat banklån.

Så förra veckan valde jag att söka in till en utbildning på högskolan här i Gävle, till Hälsopedagog. Det är en utbildning på 3 år. Och det är ändå lite inom samma branch, det jag är intresserad av. Jag brinner ju för att arbeta med människor och att få dom att må bra. Det känns som ett bra beslut, som jag är nöjd med. Jag hoppas att jag kommer in, och ser verkligen fram emot att börja plugga igen - är riktigt peppad nu.

Och det känns så otroligt skönt att det är på hemmaplan, slippa pendla långa sträckor varje dag. Och jag får ta CSN-lån, slipper det andra lånet. Jag kommer ha mycket mer tid över, mer pengar, o tid att jobba extra på sidan av. Det känns bra :) Och jag är inte ledsen över att det inte blir hudterapeut. Hudvård kommer alltid vara mitt stora intresse, jag kommer alltid att ha det som hobby.

I framtiden vill jag även gå en nagelterapeut-utbildning (som är rätt kort, och kostar inte så fasligt mycket). Vi får se hur framtiden blir, och vad yrkesvalet blir :) Utbildningsvalet känns iaf otroligt bra.


:O

Isa har pissat i mina Reebok Easytone's! INTE okej! Jag har tvättat o skrubbat och försökt få bort det. Men trots det så stinker det piss än. Ska jag våga köra dom i tvättmaskinen eller vad fan ska jag göra?! Jag vägrar slänga dom, detta är TREDJE paret skor hon pissar i.
ARG!

Lördagen

Igår var en härlig dag! :) Den började med att jag tog en timmes promenad med Mysan i värmen! För jäklar vad varmt det var ute. Sen åkte jag och Marcus och kollade på cyklar på Stöveln Öbergs. Jag hittade den rosa cykeln som jag vill ha :) Ska in om ett par veckor och köpa den!

Sen var det dags för storstädning här hemma. Vi dammsög, torkade golven, diskade, bäddade rent osv. Så nu är det fräscht o fint här :)

Vi satte oss sen ute på balkongen och drack öl i solen
:) Kändes som sommar! På kvällen var vi bjudna på middag hos mina föräldrar, så vi tog bussen till Bomhus. Det bjöds på riktigt gott kött, pommes o olika såser. Sen spelade vi kort o lyssnade på musik tills sent.

Men istället för att åka hem sen fick jag och Marcus för oss att vi ville parta vidare, så vi drog till Heartbreak o dansade loss :) Var på danshumör båda två :P Det var kul o dansa, men i övrigt kan jag inte säga att det är speciellt kul på Heartbreak. Och man känner ju inte längre en jäkel som är där. Börjar man bli för gammal?!


Öl på balkongen :)



Isa fick också hänga med ut

Helg

Äntligen heeelg :) Har jobbat hela denna veckan, så nu ska det bli skönt att bara mysa i soffan ikväll :) Marcus har beställt massa filmer, så vi ska se nån av dom och käka lite gott.

Imorrn ska jag åka och kolla på cykel. Vill verkligen ha en nu. Var längesen jag hade en egen. Lånade mammas jämt förr, men när man inte bor hemma längre är det inte lika lätt :P Cyklar ju jämt i jobbet, och det är så drygt att låna jobbarcykel jämt, för det är alltid nåt fel på dom.
Denna vill jag ha:


En Monark Karin..rosa!! :)

Tussilago

Idag har jag varit ute på en powerwalk runt Brynäs. Så himla varmt ute idag :) Hittade även några tussilago på vägen, var bara tvungen att plocka dom :) Då är det verkligen vår, när dom börjar ploppa fram!

Igår jobbade jag delad tur
. Först 7-11, sen 16-21. Fast PFV ringde och frågade om jag kunde jobba 12-21 (efter att ha jobbat 7-11). Skulle jag alltså ha EN timmes ledigt mellan 7-21 tyckte dom? :S Ibland verkar dom tro att vi är nå jäkla robotar som kan jobba hur mycket som helst. Nej tack..!

Aprilväder!

Vilket jäkla aprilväder det är idag! Jag som hade bestämt mig för att åka till Hemlingby och jogga imorse, men när jag vaknade så snöade/regnade det ute. Så då struntade jag i det och åkte och gymmade istället. Sen när jag kommit hem och duschat o gjort mig iordning - då är det strålande sol ute! Är det inte typiskt..

När Marcus kommer hem ska vi åka ut till Valbo en sväng, sen ikväll ska vi på bio :) En ny film som har premiär idag: Sucker Punch, verkar bra! Köpte förresten en supergod chokladkaka igår från Gefle Chocolaterie. 71% kakao. Visserligen dyr som attan - men SÅ värt det!!


Bio ikväll

Godaste chokladkakan! Gefle Chocolaterie

Märkligt sammanträffande

Imorse tog jag en powerwalk runt Brynäs :) Var längesen jag var ute o gick. Det var härligt, men det blåste som fan. När jag gick där så började jag helt plötsligt tänka på en liten tant som jag brukar se på bussen ibland, vet inte varför, hon dök bara upp i huvet. Ca 2 minuter senare möter jag henne på cykelbanan. Hur knepigt är inte det! Men sånt där händer mig rätt ofta faktiskt.
Visst är det lika för dig mamma?!

Nu ska jag göra mig iordning
och åka ner på stan och luncha med Zhannah :) bye!

Vårkänslor

Vilken härlig dag det har varit idag! :) Superskönt ute, vår!! Var på gymmet imorse, och det går framåt hela tiden - la på 5 kg på några av maskinerna idag, man märker att man blir starkare :) Jag älskar att träna, kan inte fatta att jag har haft ett så långt uppehåll (ca 2 år?!). Men nu har jag kört ordentligt sen i början av feb, känns så bra att vara igång igen :)

Fick hem lite böcker igår som jag beställt. 2 deckare och en roman. Måste snart köpa en ny bokhylla, det är nästan fullt i den jag har nu.


Tisdag

Idag har jag jobbat 3 timmar på Sofia Magdalena :) Vi käkade frukost när jag kom, sen läste jag tidningen för dom o efter det satt vi ute och solade bra länge..sen var det dags för mig att gå hem, jobbig dag ;) På vägen hem åkte jag förbi 9an och köpte med mig sushi. 10 California rolls, riktigt gott var det! Det är dom godaste rollsen tycker jag.


Sushi från 9an

Black Swan

Igårkväll kollade jag på Black Swan. Lite halvknepig film, men jag tyckte den var jättebra :) Jag gillar knepiga o djupa filmer :P


Helgen

I fredags var jag och Marcus och bowlade med Johan och Majsan :) Det var riktigt kul, även fast jag kom sist.. :P Efter det gick vi till Bishop och drack öl ända tills dom stängde.

I lördags var det kvällsjobb för mig, och jag vaknade så sent att jag inte hann göra så mycket innan jag började jobba :P

På söndagen var det Unitmöte hemma hos Ann-Louise :) Alltid lika kul. Sen åkte jag och Marcus ut till Valbo för att kolla på diskmaskin. Nu har vi fått nog av att diska :P Man gör ju inget annat känns det som. Vi har kollat ut en nu som vi ska köpa sen!

Ikväll blir det jobb igen, hejsvejs!

RSS 2.0