Isa

Säg hej till Isa :) Vi har varit och hämtat henne idag, från en tjej som inte kunde ha kvar henne längre pga allergi. Fick ett samtal igår från henne (tack till Zhannah :)) och idag var vi och kollade. Sen nu ikväll var vi och hämtade hem Isa :) Som förut hette Lisa, och är 4 år gammal.





Typiskt

När jag satt o käkade middag ringer det.. "okänt nummer", dum som jag är svarar jag. Hej, Radiotjänst Kiruna. (Nej!). Dom hade sett att jag nyss flyttat, om 10 dagar kommer en räkning på över 500 spänn för detta kvartal. Jaha.. kul.. Och tack för att ni ringer en lördagkväll vid middagstid!

Disk, städ, bak

Idag har jag lite att stå i. Ska diska världens diskberg, dammsuga + torka golven & sen baka dinkel-bröd. Så nu har jag att göra de närmsta timmarna..

Things

Lite annat som införskaffades igår på stan var en stor härlig rosa mugg från märket Bruka Design & en plånbok från Gina.



Tavla


Har även varit och hämtat ut en bild idag som jag beställt på easyart.se. Älskar den här bilden, "Lunch atop a skyscraper". Har gillat den sen jag var liten. Så jag drog på rejält och beställde den i storlek 100x140 cm :P Men det blir fint i sovrummet, där vi har en vägg som är helt tom.


Påslakan


Köpte nya snygga påslakan-set idag från Hemtex :) Har kollat på dom länge, men tyckt att dom varit lite dyra. Så idag när jag gick in där var det halva priset! Då lär man ju slå till.


Ingen katt

Det blir ingen katt för oss.. eller inte Bamse iaf. Dom ringde från Gefle Katthem i torsdags och sa att det hade blivit "en miss" med våran bokning av honom. För det var inte ordinarie personal där när vi bokade honom, och dom hade inte kollat upp vart vi bodde nånstans. Och nu när dom ordinarie sett att vi bor på Brynäs, så kan vi inte få hem honom. För han måste tydligen få vara utekatt, och dom tycker inte det passar för att vi bor för centralt. Jag blev skitförbannad & besviken, kunde dom inte ha kollat upp det lite tidigare?! Vi har liksom varit där och hälsat på 2 ggr, varit dit och lagt saker i hans bur osv. Plus att andra gången vi var där frågade dom vart vi bodde, och när vi sa Brynäs var det ingen som reagerade på det! Nej, jag tycker det är väldigt skumt och jag är jäkligt besviken på hur dom har hanterat det här! Och ingenstans har det stått eller har nån sagt att han ska vara utekatt, det ska man tala om innan isf tycker jag!

Dom tyckte att vi kan "komma och kolla efter en ny katt". Nej tack, skulle inte tro det. Inte från det katthemmet iaf, vi ska åka till ett annat och kolla i veckan.

!"#¤%&

Fyfan vad jag less jag blir när man måste ringa runt som en galning till 40 olika nummer, blir lovad att bli uppringd - men blir aldrig det, ringa 40 nummer till. Och inte en jäkel som svarar nånstans! Bara massa jäkla telefonsvararare och "lämna ditt nummer så ringer vi upp". Bullshit.

Besök på katthemmet

Idag åkte vi till katthemmet och hälsade på Bamse igen :) Mina föräldrar följde också med, dom ville så gärna se honom. När vi kom låg han högt uppe på en av burarna och vilade :P Men vi busade lite med honom, och tillslut kom han ner. Pappa busade runt med dom andra katterna där inne, det uppskattades verkligen..varenda katt skulle vara med och leka :P

 

Bamse högt uppe på en av burarna

Så fin så :)

Pappa busar med kissarna


Kycklingwok

Idag gjorde vi jättegod mat. Kyckling & grönsaker med curry och kokosmjölk. Mums! Sist köpte vi färdiga wokgrönsaker, men jag tycker dom har så mycket konstigt i dom blandningarna. Blir godare att köpa alla grönsaker för sig, så man får det man vill ha.


Gåband


Mamma har köpt ett gåband som hon har står i mitt gamla rum. Så idag tog jag mig ut till Bomhus för att promenixa lite på det. Hade gärna gått ute, men det är ju så jäkla halt så jag törs inte :P Igårkväll när jag jobbade höll jag på att halka säkert 100 ggr. Så det kändes säkrare att gå inne. Ska komma igång med mina dagliga powerwalks igen!


Bamse

Nu på eftermiddagen var jag och Marcus till Gefle Katthem :) Vi har pratat om att skaffa katt ett tag nu. Så vi åkte dit idag och kollade.. och åkte därifrån med en katt bokad :P Så nu ska vi snart få hem en kisse!! Vi fastnade för en stor, långhårig hankatt som heter Bamse. Han var riktigt gosig och snäll, och såå fin. Så vi kunde inte låta bli. Så nu ska dom komma hem till oss nån dag från katthemmet och göra hembesök, sen lär vi besöka honom 3 ggr till innan vi tar hem honom :)



Bullbak

Idag har jag varit hem till Bomhus och bakat bullar med mamma :) Vi gjorde hälften vanilj & hälften kanel. Dom blev supergoda! Mamma är duktig på att baka hon :) Och jag med ;P




Mums

Igårkväll gjorde vi jättegod mat. Kött, hasselbackspotatis, vitlöksås & tomatsås.



Senare på kvällen gick vi över till My & Kenny och snackade och drack vin ända in på småtimmarna :) Skönt att vi bor så nära.. tar bara nån minut att springa över. Vilket kan vara bra när det tar slut på dricka och man lär springa hem och hämta mer, som igår ;P

Ordning & reda

Nu har vi städat och donat halva dagen, äntligen färdiga :) Så här blev resultatet:

 

Kaos i lill-rummet innan vi började röja

Men sen blev det rätt fint

Och så här blev det med bordet & väggljusstaken


Röja upp

Idag är det städdag här hemma. Vi ska röja och fixa iordning i lill-rummet, som fram tills nu har fungerat som ett förråd. Vi har pulat in allt vi inte fått plats med där inne. Men nu ska det göras fint, och saker ska bäras ner till källarförrådet istället. Julgranen ska även bort, och ett barbord sättas upp i vardagsrummet.

Detaljer

Lite nytt vi införskaffat på sistone :)

 

2 grå stjärnkuddar + en filt från Gripsholm. Bara ena kudden kom med på bild.

Blommor i sovrummet (vad är det för blomma mamma?!)

Badrumsset i vitt

Och 2 fina handdukar från Lexington


Kondition?!

Fyfan vad dålig kondis jag har! Pinsamt ju. Att bo högst upp utan hiss har verkligen fått mig att märka hur dåligt tränad man är. Är ju helt slut när man kommer fram! Näe, det här håller inte. Lär pallra mig ner och köpa det där gymkortet nu!

För några somrar sen var jag riktigt duktig och tränade mycket. Kondisen var på topp och jag kände mig riktigt stark. Men så slutade jag träna.. för jag tyckte att jag fick så fula muskler. Fick magrutor, och det tyckte jag inte om. Vad dum man kan vara.. skulle gärna ha tillbaka dom där magrutorna nu!

Luriga försäljare


Häromdagen ringde det på dörren när jag stod och gjorde mig iordning för att gå ner på stan och träffa Lina. Jag trodde det var hon som ringde på dörrn och ville gå med mig.. men det var det inte. Det var en kille som sa att han kom från blabla och att dom "gjorde en undersökning om hemmiljö" eller nåt liknande. Han frågade om han fick ställa lite frågor. Ja okej då tänkte jag. Då klampar karln in, hänger av sig jackan och gör sig bekväm. Jag trodde typ att han skulle stå i dörrn några min och fråga sina frågor. Sen börjar han fråga om städning och vad vi har för dammsugare. DÅ fattade jag att det var en jäkla dammsugarförsäljare! Dom luriga jäklarna. Han nämnde inte ett dugg om det när han stod där i dörrn.

Innan jag visste ordet av hade han dragit fram min dammsugare + sin egen "superdupersugare" och dammsög halva lägenheten åt mig. Sen hällde han ut skiten från filtret på golvet för att visa "hur bra" hans dammsugare var, och "vore det inte skönt att alltid få upp så mycket skit när du dammsuger". Han babblade och demonstrerade i typ 40 min (!!), och jag är alldeles för snäll för att slänga ut folk så jag lyssnade och såg glad ut. Sen frågade han om jag skulle vara intresserad av att ha denna fantastiska dammsugare + nån luftrenare som såldes i ett paket. Det skulle bli mitt för det underbara priset 35.500:- Haha! Jag kunde inte annat än att skratta rätt ut och säga att det inte riktigt får plats i budgeten just nu. Men jag fick delbetala också berättade han, 1500:- i månaden. Vilken deal va. Nej tack. Han och hans dammsugare åkte ut samma väg dom kom in. Ska jag köpa en dammsugare för 35 papp ska den fan dammsuga själv medans jag ligger och sover och sen servera mig frukost på säng!

En liten

Förra veckan var alla tjejerna hem till Carro på fika. Fick träffa nya lille bebisen hennes också, Gabriel :) Endast 3 veckor gammal, såå liten och söt!


Biljard

Förra torsdagen på Interpool med Lina & Ross :) Först gick jag och Marcus till Helt Enkelt och käkade, sen mötte vi upp för lite biljard och cider. Det var jättekul med biljard, och jag var riktigt duktig!! Och det ska nämnas att jag aldrig spelat biljard förr. Fast då hette det ju så klart nybörjar tur. Kan det inte bara vara så att jag var duktig på det? :P










Nyår

Nu var det längesen jag uppdaterade, men här kommer lite bilder från nyårsafton :)


Kocken

Här ska det bli nyårsmiddag :) Med My & Kenny

Stilig karl :)


Hemma hos Ida




Undra vad jag sitter och förklarar, haha


Ida :)

& Idas vovve Zeke!

RSS 2.0