Soppa

Gjorde en jättegod kycklingsoppa igår :) Åt den ofta hemma förr, sen har den glömts bort. Men jag letade på receptet igår. Den ser inte speciellt god ut på bilden :P Men det är den, det lovar jag!


Kycklingsoppa

Kycklingfilé
Paprika
Lök
Morot
Curry
Kycklingbuljong
1L Vatten
Philadelphiaost
Salt, peppar, paprikapulver

Friday

Idag är jag väldigt ledig :) Första kursen avslutades igår som sagt, och nästa börjar på måndag. Så i helgen finns det inga måsten, ska bara ta det lugnt :) Våran nästa kurs blir Folkhälsovetenskap.

Jag har varit ute på en powerwalk här på morgonen, superhärligt! Det är ju nästan sommarvärme idag :) Ska göra mig iordning nu och bege mig ner på stan en sväng tror jag.

Hejsvejs!

Klaaaar!

Äntligen är jag klar med alla uppgifter till denna kurs :) Ska lämna in "portföljen" imorrn, sista inlämning är på fredag - känns bra att göra det en dag innan. Blir spännande att se hur det går på första kursen, vad man får för betyg.


Pedagogik A: Samhällsvillkor och lärande,
äntligen klar :)

Gobitarna

Ibland är dom vänner ;)


Tjejkväll

I lördags var jag ut och käkade med Zhannah och några kompisar till henne på Brända Bocken. Några av dom hade jag inte träffat förut. Vi började med en öl på Bishop innan vi käkade. Sen efter Brända gick vi till O´Learys och tog några drinkar. Och sen drog jag vidare till Harrys och mötte upp Marcus som var där. Mycket trevlig kväll! :) Det är alltid kul att träffa nya människor.


Drinkar på O´Learys

Niceville

Läser en jättebra bok nu som heter Niceville. Den handlar om svarta hemhjälper i Mississippi på 60-talet som inte hade det så lätt. Den handlar mycket om diskrimineringen av svarta. Den är jättebra hittills iaf, så det är ett tips :)



"När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid
"

Köttgryta

Idag har jag gett mig på att laga en av mina favoriträtter - mammas köttgryta. Har aldrig lagat den själv förut, bara ätit när mamma gjort den. Men man måste ju prova själv också :) Det luktar supergott här hemma, den är klar om ca 30 min. Ska bli såå gott (hoppas jag)!


Mammas köttgryta:

Högrev
Lök
Vitlök
Potatis
Morötter
Kålrot
Paprika
Rödvin

& lite annat smått o gott :)

Blender

Jag köpte en blender idag, så jag kan göra goda smoothies :) Har använt en stavmixer förr, men det är ju så mycket smidigare med en blender. Gjorde nyss en jättegod smoothie på hallon, mango, blåbär, apelsinjuice, ingefära & citron.

Idag hade vi gruppredovisningar i skolan. Det var riktigt kul. Vi fick göra lite rollspel, spela teater för varann. Det blev massa skratt o flams :) Men alla blev godkända på uppgiften, puh ;)


Supergod smoothie

Pissväder

Usch vilken regn-måndag :S Riktigt höstväder idag. Skönt att man är ledig från skolan. Vi har bara en redovisning på torsdag, annars har vi inget i skolan denna vecka. Nu blir det massa hemmaplugg, har en hel del att skriva. Men imorrn ska jag till skolan ändå, min grupp lär jobba på våra grupparbeten lite.

Ska sitta inne och plugga hela dagen, sen blir det dans ikväll :) Ser fram emot det, det är ju så himla kul!

Vi köpte diskmaskin i helgen förresten :D Så idag ska pappa komma hit och hjälpa oss installera den. Det måste fixas lite med el och uttag mm. Fyfasen vad skönt med diskmaskin äntligen!! :)


Äntligen diskmaskin!

Helg

Då har ännu en skolvecka passerat. Dom går så fort. Men det är förmodligen för att det är så roligt :) Nu har vi 2 veckor kvar på oss med alla uppgifterna i denna kurs, sen ska portföljen in. Det är mycket som ska göras, men jag har läget under kontroll, har kommit ganska långt :)

Ikväll ska jag och Marcus ner på stan och bowla, sen äta på restaurang :) Tror det blir Cheers. Sen blir det hem och mysa framför Idol. Imorrn ska vi åka till stugan och stanna där till söndag. Det blir en lugn myshelg :)

Hejsvejs!

Skinnväska

Jag beställde precis en ny väska från Apriqot. Det är den som Blondinbella designade för dom. Jag tycker den är skitsnygg, och den är gjord i äkta skinn. Så jag kommer ju kunna ha den hur länge som helst. Den är stor o bra så man får plats med alla skolgrejer.


Skinnväska från Apriqot, 1800:-

Lördagen

I lördags hade vi fest här hemma. Det var Linas sista helg hemma i Sverige, nu har hon åkt tillbaka till England :( Så vi firade av henne lite. Det var rätt mycket folk som kom tillslut, och kul hade vi :)








Poledance

För 2 veckor sen började jag och Zhannah dansa poledance på Dinali center. Det är verkligen skitkul! :) Och kanske hur jobbigt som helst :P Har träningsvärk i ca 3-4 dagar efteråt i armarna! Kommer nog få biffiga biceps om jag fortsätter med detta :P Vi får lära oss några nya trick varje gång, så får vi träna på det tills det sitter. Vi håller även på och lär oss en dansrutin som vi ska visa upp sen (hjälp!).


Så här kan man se ut efter en poledance-lektion :P

Myspys

Igår fick vi hem våra Ziperaller som vi beställde för nån vecka sen :) Riktigt mysiga! Nu ser vi ut som ett gammalt gift par som har lika träningsoveraller, haha ;)





Läsa, läsa, läsa..

Sitter här och pluggar.. försöker få nån ordning på alla böcker som ska läsas. Det är ju inte direkt lite. Blir helt snurrig i skallen av allt läsande! Men det är lika bra att köra på, man vill ju inte sitta och göra allting sista veckan. Jag försöker ha diciplin och göra allt i god tid. Det måste man nästan göra nu, för det är så himla mycket!


Försöker få ordning på pedagogiken

Skolan

Skolan är riktigt rolig och jag trivs jättebra :) Just nu läser vi en kurs i Pedagogik, intressant med väldigt flummigt. Det är bara en massa frågor utan svar känns det som :P Ska hålla på med detta i 5 veckor, mycket grupparbeten och små-uppgifter vi ska lämna in. Det är roliga uppgifter så det känns bra :)

Här är lite bilder från i fredags, sista nollningsdagen, när vi hade finsittning på Baracken:


Jag, Elina & Bella i taxin påväg dit

Inne på Baracken


Massa sånger o grejer :P

Rhodos

Hejhopp! Nu var det längesen jag uppdaterade, men det har varit fullt upp sen vi kom hem från Grekland. Jag började ju skolan dagen efter att vi kom hem.

Vi hade det jättebra på Rhodos iaf :) Supervarm varje dag. Solat, badat, ätit god mat o goda drinkar. Slänger upp lite bilder:











Moster & morbror var på Rhodos samtidigt som oss :)


En tripp till Lindos!



Självklart drack jag en Sweet Rebecca :P


Åkte till Ixia och hälsade på moster & morbror på deras hotell




RSS 2.0