Onsdag


Igår träffade vi Leonie på Two Parrots och drack lite öl och snackade. Var riktigt trevligt :) Vi träffade ett annat gäng som var där inne också som vi började snacka med, dom bjöd oss på drinkar sen hela kvällen :P (som alltid här, haha). Dom köpte även in pouteen (det är pommes frites, ost & sås) så jäkla onyttigt, men sjukt gott :P Det ser inte så gott ut dock!

Idag började jag jobba kl 12.. det gick bra, men jäklar vad stressigt det var. Och det är så mycket att lära sig så jag blir alldeles snurrig :P Imorrn börjar jag 5 på morgonen igen.

Dom ringde från Kits idag och frågade om jag kunde byta ett skift med en tjej. Jobba lördag istället för fredag. Så jag sa ja. Sen pratade vi om mitt nya jobb, och dom sa att dom absolut inte vill att jag ska sluta hos dom. Jag fick inte sluta sa dom :P Så Lisa sa att jag ska ge henne mitt schema på Café Vancouver så ska hon ge mig skift på Kits utifrån det. Så det blir ju perfekt :) Att ha 2 jobb så jag får ihop mycket timmar!

Första dagen

Idag var alltså min första dag på Café Vancouver. Fyfasen vad det tog emot att gå upp kl 04.00 imorse! Mitt i natten ju. Det var helt dött ute på gatorna när jag gick till jobbet. Men det var rätt varmt ute, typ 10 grader.

Det är jättemycket att lära sig.. hur mycket olika kaffesorter som helst jag måste lära mig att göra. Och lära mig öppning & stängning.. för då är det bara en person som jobbar. Det var en tjej som heter Petra som tränade mig idag för öppning. Man ska typ baka muffins och scones, brygga kaffe, ställa iordning allt och lite sånt innan man öppnar. Jag tror nog jag ska lära mig rätt fort :) Det var riktigt kul iaf. Jag gillar stället. Och alla som jobbar där verkar jättetrevliga! Ska träna imorrn igen mellan 12-15.

Ikväll ska jag och Mysan möta upp den tyska tjejen Leonie och umgås med henne :)

Pusshej


Café Vancouver

Av en slump så gick jag in på Craigslist idag och kollade vilka jobb som låg ute. Jag har ju bestämt mig för att fortsätta kolla efter jobb eftersom Kits Beach ger mig för lite jobb just nu - bara 1 pass i veckan. Så såg jag att ett café (Café Vancouver) här i Yaletown sökte folk. Bara ca 5 min härifrån. Så jag tänkte att jag kunde lika gärna gå dit med mitt CV. Så det gjorde jag. Det var ett helt nyöppnat café sen en vecka tillbaka. Riktigt fint.

Jag fick komma in på en intervju med managern, en tjej (som jag inte minns namnet på). Och hon gillade mig sa hon och tyckte jag skulle passa för jobbet.. så jag ska komma in imorrn bitti på training :D Kl 05.00 (!!!). Fyfasen vad tidigt, haha. Men det är för att dom bakar och grejar där innan dom öppnar. Så jag ska få gå 2 dagars training, och om allt flyter på då så anställer dom mig :) Jag skulle få mellan 30-40 timmar i veckan, och det är 9 dollar i timmen. Dom som äger stället är från Turkiet, så dom har massa turkiska special-grejer som dom säljer.

Så om dom vill anställa mig efter trainingen så tar jag jobbet. För jag måste verkligen jobba nu. Kits Beach kommer ju inte komma igång riktigt fören nån gång i juni. Plus att dom dagar det regnar så är det stängt.. så man kan inte riktigt lita på att få jobba sina skift. Och det här jobbet på caféet får jag börja på på en gång isåfall, så om dom vill ha mig så tar jag det :)

Rolig kväll!



Gårdagen blev väldigt rolig :) Det blev en riktig tjejkväll. Vi var 6 tjejer som var här hemma och förfestade och käkade kaka :) Sen drog vi ner på Roxy och dansade hela kvällen! Riktigt kul hade vi :) Det var jag, Mysan, Michaela, Daisy + en kompis till henne och en tysk tjej som heter Leonie. Hon var riktigt gullig! Vi ska träffas nån dag nästa vecka och hitta på nåt!

Idag har jag jobbat mellan 14-21. Det blev en lång dag, bra det så man får in lite pengar! Det var riktigt kul på jobbet också :) Jag trivs så himla bra! Och alla jobbarkompisar är så gulliga. Vi är nästan bara tjejer, och dom flesta är i min ålder, så vi har skitkul ihop! Jag blev bjuden på grillfest nästa lördag hos en tjej som heter Lina :)

Nu ska jag kolla på tv och ta det lugnt resten av kvällen.. är så himla trött! Snart kommer Mysan hem också, hon är på sin första dag på nya jobbet :) Nyfiken att höra hur det gått!
Puss hej

Mysans dag


Idag firar vi Mysans födelsedag (hon fyller på måndag). Så jag tog ut henne på restaurang ikväll, på Earls :) Vi älskar Earls! En jättebra restaurang med bra service. Jag åt Jeera chicken curry (min favorit), och Mysan åt Chicken tacos. Och så drack vi lite drinkar. Jag drack min favorit Caesar! Hon fick även en liten present av mig när vi satt där och käkade. Jag hade köpt en bodylotion & ett halsband till henne. Nu väntar vi på lite folk som ska komma hit och festa med oss, sen ska vi gå ut! :)

"Bakat"


Idag har jag bakat...hrm, "bakat"..det tog ca 30 sekunder att svänga ihop kakan. Färdig kaksats, vatten, olja & ett ägg :P Sen in i ugnen i 30 min. The Canadian way ;P Det smakade precis som kladdkaka dock, gött!

Disk?!


Vems tur är det att diska?! (Notera diskmaskinen till höger, haha)

Inge jobb

Idag skulle jag ha jobbat, men som vanligt så ringde dom och sa att jag inte behövdes :S Och inte imorrn heller. Men lördag ska jag jobba. Tydligen så är vi bara 1 person som jobbar vardagar nu, och 2 st på helgerna. För det är inte så mycket folk som kommer dit än. Det kommer bli bättre i sommar. Men än så länge är det inte så varmt ute, och nere på stranden blåser det rejält, så det är lite dött än så länge. Så det kommer vara lite glest med jobb nu ett tag tyvärr.

Men jag har börjat kolla på craigslist igen efter jobb. Man kan ju alltid försöka och se om det dyker upp nåt annat. För jag behöver ju verkligen jobba heltid. Jag kommer få göra det på Kits Beach, men det kommer ju dröja ett tag till innan det blir heltid. Jag åkte dit idag iaf dock, för att hämta min lönecheck. Den var på.. trumvirvel.. 55 dollar. Väldigt lite. Typ 350 spänn :S Och det var för dom dagar jag jobbat hittills. Har väl bara jobbat 3 dagar tror jag, och typ bara 3-4 timmar varje gång.

Hoppas det kommer igång på riktigt snart! Att sommaren kommer igång!

Marabou


Jag är så grymt sugen på Marabou Apelsin krokant!! Åhh.. varför!
Bara för att det inte finns att få tag på här förstår jag väl.

Filmjölk


Häromdan pratade jag och My om hur sugna vi var på filmjölk! Som inte finns här. Jag äter för det mesta yoghurt eller fil till frukost, och yoghurt är skitdyrt här. Typ 25 spänn för en liten bytta (ja, det kommer i en bytta, inte på tetrapak..så dumt!) Så i förrgår fick vi höra av Mys mamma att Buttermilk skulle vara ungefär samma sak som filmjölk. Och idag gick vi ner på Choices och kollade, och vi hittade det. Har provat lite nu, och det smakar preciiis som fil! Gissa om vi blev glada :P Det är lite tunnare i konstistensen dock, men exakt samma smak :) Billigt var det också! 2 dollar.

Tattoo


Jag har så mycket idéer till tatueringar jag vill ha (sorry mamma & pappa ;P) Jag skulle vilja göra en ringblomma & en nejlika nånstans. Ringblomman är Lejonets blomma (både jag & pappa är lejon) och nejlikan är Skorpionens blomma (mamma är skorpion). Som en liten hyllning till min familj :D Det skulle väl vara fint?!


Vi vann!


Yaay, Canucks vann! Efter en 3,5 timmar lång match! Helt galet. Men det var spännande. Det stod 2-2 bra länge, så det blev övertid efter 3:e perioden. Sen när det var bara några sekunder kvar av övertiden gjorde dom mål! Så nu har dom gått vidare till andra delen i playoffsen! Vi har blivit riktiga Canucks-fans :P Vi skriker och hoppar och applåderar, haha. Hela den här stan är ju helt hockeytokiga. Så fort Canucks gör mål så börjar alla bilar ute att tuta :P Alla som lyssnar på hockeyn på radio ^^ Go Canucks Go!

Tjejkväll ikväll

Imorse blev det en sväng till gymmet. Jag har blivit duktig på att gå till gymmet nu, varje dag! Jag mår mycket bättre när jag tränar, man får mer energi :)

Sen gick vi ut och strosade lite. Gick till IGA och handlade, och gick och tittade i butiker. Jag gick in på en salong som säljer Dermalogicas hudvårdsprodukter och frågade vad dom tar för min dagkräm som jag brukar använda. Den kostade 300:-. Hemma kostar den dubbelt så mycket! Helt galet. Ska köpa när jag får råd.

Nu ska vi precis käka, korvstroganoff :) Sen kolla på hockeyn!! Och runt sju-tiden sen så kommer Michaela hit. Vi ska ha lite tjejkväll :) Kolla på film, käka godis och snacka skit :P


Sommar på väg


Nu märks det verkligen att det är vår ute. Det har varit 20 grader här idag, superskönt! Jag tog en bild på 2 tjejer som låg på gräsmattan här nedanför på en filt och läste. Såg så somrigt ut :)

Måndag

Hallå hallå.. sorry för dålig uppdatering. Ibland har man liksom ingen inspiration :P

I lördags var vi ut med Christine. Vi var hemma hos henne först och drack lite cider, sen gick vi till en irlänsk pub. Det var rätt kul där, packat med folk. Och all manlig personal hade kilt på sig, haha. Som vanligt gjorde vi inte av med nå pengar, blev bjudna på typ 5 shots var i baren, av bartendern :P

Igår hade vi en seg tv-dag. Kollade på massa program och käkade onyttigt. Choklad och chips :P Ska gå till gymmet nu, haha! Har inte direkt nå mer planer för dagen. Får se vad som händer.

Och grattis till Mysan som äntligen fått jobb!!! :D



Karaoke på Two Parrots för några veckor sen, haha.
Jag och Flames-fansen sjunger Dancing queen!

Fredag

Nehe.. det blev inge jobb idag heller! Dom ringde imorse och sa att jag inte behövde komma in, för det regnade. Och då kommer det inte så mycket kunder. Men imorrn ska det tydligen bli soligt, så imorrn ska jag väl få jobba iaf?! Jag pallrade mig ner till gymmet i en timme istället. Sen gick jag & My till Robson, igen :P Hon skulle köpa en parfym.

Jag är på sånt himla shoppinghumör! Men inga pengar att shoppa för :( Har nog aldrig känt mig så fattig i hela mitt liv. Hittade ett par jättefina byxor & en jättesöt rosa hoodie från lululemon idag som jag vill ha. Skulle bli jättefint till sommarn. Blir till att försöka spara pengar, när väl lönen kommer.

Nu är det strålande sol och varmt ute.. så typiskt. Varför kunde det inte vara det imorse??

Inge jobb


Idag skulle jag ha jobbat kl 12.00. Eller, jag var "on-call", vilket betyder att jag ska ringa kl 11.00 och kolla om jag behövs. Nåt skift varje vecka är man on-call. Och idag behövdes jag inte, för det var inte så mycket folk sa dom. Så jag blev ledig.. då tog jag och Mysan en sväng på Robson :P Jag köpte en svart klänningH&M.
Har gymmat också, tog en sväng ner dit imorse. Riktigt härligt!

Ikväll har vi bara kollat på tv och degat.. båda har varit aströtta ikväll. Imorrn ska jag jobba iaf, börjar kl 11. Ha det bra allihop :)

Saknar

Jag saknar er mammi & pappi!
Snälla kom och hälsa på mig i sommar :)

Klänning



Den här tyckte jag var söt :) Från Gina den med. Jag älskar allt som är rosa :P

Post


Idag hade jag fått paket med posten :) En tröja som mamma köpt åt mig på Gina.
Tack mammsen :)

Vi har storhandlat idag.. och det är en bra bit att gå till IGA. Så det var tungt som fasen att bära hem alla kassar :P Och så var det asvarmt ute, så vi höll på å svettas ihjäl när vi kånkade hem allt. Vi handlar nästan jämt där, så idag skaffade vi ett IGA-kort... precis som ett ICA-kort :P
Nu har vi precis käkat chili con carne, ska kolla på hockeyn som börjar snart :) Canucks är med och tävlar om Stanley cup!


Cupcakes

När vi gick på Robson så gick vi förbi Cupcakes. Har hört om det och vi har velat gå dit länge, så nu när vi hittade det så gick vi in och köpte varsin choklad cupcake :) Dom var riktigt goda kan jag säga! Och det är så kul att kolla runt där inne!











Shopping

Idag har vi varit ute heela dagen. Jättefint väder idag också! Först åkte vi till Svenska konsulatet och hämtade ut Mys nya körkort. Sen gick vi till Robson street på en shoppingrunda :) Jag köpte en skjorta, en blus, ett par skor och ett nagellack :) Imorrn ska vi gå till H&M. Ska se om jag kan hitta nån fin klänning!





Bilder

Här är lite bilder från i lördags :) Vi hade tjejkväll hemma hos en tjej som heter Christine. Det är en klasskompis till Kevin. Hon bor också här i Yaletown, ca 5 min från oss! Riktigt gullig tjej :)




Måndag

Idag har det varit soligt och fint här :) Riktigt härligt. Jag jobbade mellan 15.00 - 18.30 idag, min första stängning. Vi kom därifrån typ 1 timme efter att vi stängt.. tog ett bra tag att städa och stänga och dona!
 Det var rätt mycket folk idag och mycket att göra.. men det är bara kul tycker jag :) Tiden går fort när det är fullt upp. Nu är jag ledig tills torsdag. Ska ta med mig kameran då och försöka ta lite bilder på hur det ser ut på jobbet!

Nu ska vi käka sen kolla på tv resten av kvällen! Hoppas allt är bra där hemma :)

Stressig dag

Idag har jag jobbat mellan 12.30 - 15.30. Det gick riktigt bra idag :) Jag börjar komma in i det. Jag stod i kassan nästan hela tiden, och det flöt på rätt bra! Börjar lära mig :P Det var riktigt stressigt ett tag, för det kom in ett gäng på typ 25 pers som hade nån fest där inne. Och Alla skulle beställa mat.. och jag stod i kassan. Fick lite panik, haha, men det gick bra :P

Jag tror jag kommer trivas där iaf.. hittills tycker jag att det är kul :)

Kits Beach

Första dagen på Kits Beach gick bra! Jag jobbade mellan 12-16. Jag kom lite sent dock :S Typ 10 över.. för jag hoppade på fel buss! Så jäkla typiskt. Så jag fick hoppa av den igen och springa 2 kvarter längre bort där den bussen jag skulle åka med gick från. Kom fram med andan i halsen :P Men det gjorde inget, dom förstod att det var krångligt med bussarna!

Det är miljoner grejer att lära sig.. men det ska nog gå bra :) Jag har försökt lära mig kassan idag, och har faktiskt tagit några kunder helt själv :P Det svåraste är att lära sig dataprogrammet i kassan, men jag gör framsteg :P Kommer nog bli kul att jobba där i sommar! Och det kommer bli stressigt, det är ett jättepopulärt ställe.

Jobbar imorrn igen mellan 12.30-17.00 :)

Och till mor och far som undrar: Jag kommer få betalt varannan vecka! Och dricks betalas också ut varannan vecka.. så varje vecka kommer jag få pengar!

Swedish meatballs



Idag blev det svenska köttbullar här hemma! :) Gött gött.

Bilder

Mer cherry blossom :) På gatan utanför oss. Tycker det är så himla fint! Jag vill tatuera körsbärsblommor på foten :)




Inspelning



Jag och Mysan satt här och kollade på tv och märkte att det hände nåt här utanför. Det var massa stora lastbilar, husvagnar och starka strålkastare överallt. Så vi tog hissen ner och kollade vad som pågick. Dom hade spärrat av ett helt kvarter och det var fullt med folk och massa utrustning. Precis när vi kom fram till avspärrningen så var det nån som stog och sa "shhh be quiet" till folk som gick förbi. Sen skrek nån "okay that's a wrap people!" Vi frågade en av dom som jobbade där vad dom gjorde.. och tydligen höll dom på å spela in en tv-serie som heter Stargate Universe. Vi gick runt och kollade lite på inspelningsplatsen när dom var klara.. riktigt coolt! :) Man trodde inte att det behövdes så jäkla mycket folk och utrustning för att spela in en scen!! Häftigt att se iaf :) Och att dom spelade in alldeles utanför vårat hus :P

Tydligen ska dom spela in den andra filmen i Twilight-serien här i Vancouver med! Det skulle man gärna vilja se!

Svenskar överallt

Nu jäklar är det svensktalande människor överallt här helt plötsligt!
Igår när vi gick hem från Two Parrots så gick det 2 killar framför oss. När dom hörde oss prata så stannade dom och vände sig om och frågade om vi var från Sverige. Då var dom från Göteborg! :P Dom var här pån semester och åkte skidor. Blev väldigt förvånade lär jag säga!
Och nu idag när vi var på väg hem från H&M så var det en kille som vände sig om och också frågade om vi pratade svenska :P Då var han från Norge!

Så jag tror vi måste sluta prata så öppet om saker på stan som vi gör, haha! Det finns en stor risk att folk förstår vad man säger :P

Hockey och karaoke


Vi gick till Two Parrots igår och kollade på hockeyn. Det var Canucks mot Calgary Flames. Det var helt packat med folk där inne. Nästan precis när vi kom så gjorde Canucks mål, och när dom gör mål så kostar ölen bara 2 dollar (ca 10 spänn). Då beställer precis Alla öl :P Så då passade vi också på att göra det. Dom kallar det hockeybeer.
Sen får alla där inne glasunderlägg med en spelares namn på. Och gör den spelaren mål så får man en gratis tequila. Jag hade Mattias Öhlund på mitt underlägg.. gissa vem som gjorde 2 mål igår då! Haha. Så jag fick 2 gratis tequila (som jag och My delade på :P) Det var riktigt kul där inne igår.. bra stämning :)

Sen när hockeyn var slut ställde dom upp karaokemaskinen :P Jag sjöng Abbas Dancing queen med ett gäng Calgary Flames fans, haha! Rolig kväll :)

Idag ska vi försöka leta ossn iväg till H&M. Jag måste köpa en t-shirt till jobbet på fredag!

Cherry blossom


Träd på Robson street :)

Vååår

Det är så himla fint väder här just nu! :) Igår och idag har vi haft ca 20 grader.. skitvarmt! Man är inte van :P Vi har varit ute nästan hela dagen idag. Gått runt på Robson (shoppinggatan) och kollat i butiker.. suktat efter grejer :P Nu vill man börja jobba så man får lite lön! Snart så.. på fredag börjar jag!

Nu är det hockey time! :)

Helgen



Hallå hallå.. nu har det varit lite dött här på bloggen, har haft mycket för oss i helgen.

I fredags var vi som sagt ut med Michaela och Daisy. Dom kom hit och partade lite med oss, sen gick vi ut på Roxy och dansade och hade kul :) Det är verkligen jättegulliga tjejer!

I lördags var vi på födelsedagsfest. Våran kompis Patrick fyllde år, så vi firade hans födelsedag på en grekisk restaurang. Vi drack, vissa åt, och lyssnade på livemusik. Det var rätt kul. Sen åkte vi några stycken hem till oss och efterfestade lite. Kevin hämtade sitt guitar hero som vi satt och spelade.

Igår sov jag rätt länge.. tror förkylningen håller på å smyga sig tillbaka! Det känns så. Sen på kvällen igår var jag på dejt :P Det var en kille som har ringt mig några ggr och frågat om jag ville hitta på nåt, så vi gick till Blenz igår och fikade. Sen vidare till en pub och drack nån öl. Det var trevligt, men jag tror inte jag kommer träffa han igen. Var inte riktigt min typ.

Idag är det sooool och varmt här. Ska bege oss ut nu :) Saknar er! Puss

Fredag


Michaela, My, jag & Daisy för nån vecka sen :)

Så var det fredag igen! Det är strålande sol här idag, så härligt :D Ikväll kommer Michaela och hennes kompis Daisy hit, och lite mer folk vi känner :) Ska förfesta lite hemma hos oss, sen gå ut! Kommer nog bli kul :)

Har varit till gymmet här på förmiddagen.. nu jäklar har jag kommit igång här serni :P Det är så härligt att ta ut sig, och man känner sig så pigg efter!

Nu ska vi laga lite mat och göra oss iordning, sen börjar det väl droppa in folk! Pusshej


Thomas Sabo

Jag har suttit och kollat lite på Thomas Sabo's hemsida. Finns så mycket fint! Dom här berlockerna vill jag ha till mitt halsband/armband :) Rosa blomma, den multifärgade blomman, fjärilen & vingen!


Nån av dom här fina ringarna skulle jag också vilja ha!

Synd att det är långt kvar tills man fyller år :P

Gymmat


Idag sov vi läänge.. men det är skönt ibland :P Tog en sväng ner till gymmet när vi vaknade. Jag körde 45 minlöpbandet. Härligt! Får så jäkla mycket energi när jag tränat! Har precis städat hela lägenheten, haha! Nu ska vi gå och handla, laga mat, sen ikväll blir det hooockey :D Go Canucks!

Fika

Svenskt tjejsnack på Blenz :)




Regn igen

Idag är det skitväder här :( Spöregnar och är grått.. så himla trist!
Nu ska vi gå iväg till banken, sen ringa våran hyresvärd och betala hyran. Den "billiga" hyran.. fyfasen. Sen blir det en fika i eftermiddag med Michaela :)

Kvällskäk


Jag blir alltid så himla hungrig så här på kvällskvisten. Så vid 22-tiden ställde jag mig och gjorde lite mackor. Godaste ever. Rostade mackor med ost, stekt ägg och lök! Eller vad säger du pappa? Gött va :)


Gojibär


När jag vaknade igår kände jag att det var en förkylning på G. Och det blev bara värre under dagen. Fick riktigt ont i halsen, hängig och tung i huvudet, huvudvärk och lite feber kändes det som. Så jag smällde i mig några koppar av ett te som jag och Mysan har här hemma: Goji berry green tea. Och idag när jag vaknade mådde jag mycket bättre, och nu på kvällen mår jag perfa igen. Kanske var det teet.. gojibär ska ju vara supernyttiga, innerhåller jättemycket C-vitamin och antioxidanter osv. Det har tydligen använts i tusentals år i Kina mot förkylningar och för att må bättre. Så vem vet..

Solsken


Idag är det superfint väder här :) Sol och varmt! Så himla härligt! Man blir på så bra humör när det är fint väder. Vi har varit ute och promenerat runt här i Yaletown idag. Strosat runt i butiker och suktat efter grejer :P Sen gick vi till Blenz och beställde en varsin caffe mocha och satte oss ute och drack. Vi satt där ca 1½ timme och pratade och tittade på folk. Vi pratade framtidsplaner och utbildning. Vi har så mycket idéer båda två på vad vi vill göra :P Jag har börjat skriva ner alla idéer jag har för min hudvårdssalong jag vill öppna i framtiden. Det kommer bli superbra :D Har så himla mycket drömmar jag vill förverkliga.. och det ska jag också :) !

RSS 2.0