Myspys


Ikväll blev det en myskväll med hemgjord chili con carne (en liten portion), julmust och hockey :) Canucks vann! Vill så gärna hinna gå på en match innan vi åker hem, ska försöka kirra biljetter.

Mini-pumpan på bilden fick vi av Michaela igår :D Hon hade köpt 2 st till oss nu till Halloween, gulligt!


Jugo Juice Yaletown

Tänkte visa er hur det ser ut i våran lilla Jugo Juice butik :)
Så här kommer en massa bilder!


Kassan


Våra smoothie och juice menyer


Wraps & flatbreads. Chicken caesar är min favorit!


Vårat veggie-bath. Grönsaker som används till juicer.


Wheat grass. Vi skär av gräset och stoppar det i en "kvarn" som gör det till juice. Supernyttigt, men smakar fan.


Smoothie blenders


Smoothie-prep. Frukt & is i påsar som vi sedan slänger i mixern, så blir det smoothies :)


"Kontoret"


Lager + prep room


Walk-in freezer. All frukt vi har till att göra smoothies med.


Färdiga påsar. Satans kallt i den där frysen, -17 grader! Det är ju lagom kul när man ska räkna alla smoothie-påsar vi har!


Polisbilar


Nu är det nåt som händer här igen. 5 polisbilar står utanför våran byggnad och vi såg precis att dom allihopa gick in här. Det är alltid nåt som händer på den här gatan alltså, aldrig en lugn stund. Men det är rätt spännande, man har alltid nåt att kolla på här utanför. Det roliga är att vi har en kanal på tv:n där man kan kolla på alla övervakningskameror i huset, så vi har den kanalen på nu så vi ser vad som händer :P Några poliser står inne och pratar med några killar, och ett gäng åkte upp i hissarna. Exciting ^^


Störtregn!


Det regnade lite häromdagen!! Har aldrig varit med om nåt liknande. Och självklart var vi ute när det började, och hade rätt långt hem. Och inget paraply! Det var precis som att nån vred på en dusch. Har aldrig sett så mycket regn! Vi blev heeeelt dyngsura. Kunde vrida ur kläderna och håret sen :P Går aldrig ut utan paraply i Vancouver igen!!


Påkörd

..förresten så såg vi en kille som dog här förra veckan :S Vi såg det från vårat fönster. My kollade ut och precis då såg hon en kille som låg mitt i vägen på övergångsstället precis här nedanför. Så vi satte oss och kollade ut på vad som hände. Massor med folk sprang fram till honom och nån satte sig ner på backen bredvid honom. En kille ringde 911, och efter ett litet tag kom 3 ambulanser och en polisbil. All ambulanspersonal satte sig ner på backen bredvid killen, vi såg inte riktigt vad dom gjorde, men det tog en jäkla tid. Dom satt där jättelänge, sen hämtade 2 av killarna en bår. Sen la dom upp den skadade killen på båren, och då såg vi att dom täckte över honom med en filt :S Sen åkte dom tyst därifrån utan sirener. Jag och Mysan blev nyfikna på vad som hänt och sprang ner på Blenz och frågade om dom visste precis vad som hänt (det var precis utanför där det hände). Det var en gammal gubbe som hade kört på en ung kille med sin bil. Han skulle gå över gatan, gubben såg inte, och körde rakt på honom. Tydligen dog han på en gång. Riktigt tragiskt :(


Thanksgiving

Förra måndagen var det Thanksgiving här. Så jag, My, Madeleine & hennes svenska rumskompis Emma bestämde oss för att fira det lite iaf med att gå ut och äta. Vi blev ett helt gäng tillslut för det var massa fler folk som ville hänga på. Vi blev 9 st, ingen av oss som var kanadensare :P Och det var första gången alla firade Thanksgiving. Vi försökte hitta ett ställe som serverade riktig thanksgiving-mat, med kalkon och grejer. Men dom flesta ställena var antingen asdyra eller fulla. Så det blev att vi gick till The old spaghetti factory i Gastown. Det är en restaurang som serverar bara pastarätter, det är skitbilligt, och i priset ingår bröd, förrätt, huvudrätt, efterrätt + kaffe! Vi hade en jättetrevlig kväll även fast det blev pasta istället för kalkon :P




På bilden finns australien, nya zeeland, sverige, japan, brasilien & mexico :P


Jobbar och står i

Som vanligt är jag seg på att uppdatera bloggen! Jag har jobbat rätt mycket på sistone, och har även börjat bossa på jobbet nu. Det går riktigt bra faktiskt. Har jobbat 3 chefs-pass nu, när jag har varit ansvarig för butiken och delat ut arbetsuppgifter till dom andra. Det är roligt att bestämma ;P Jobbade 6-14.30 hela förra veckan, och det blir ungefär samma denna vecka. Så jäkla segt att gå upp kl 5.. är helt död den tiden på morgonen. Men det är bara bita ihop :P

Nåt som är lite lustigt är att senaste veckan har 5 personer kommit in på jobbet och sagt att dom känner igen mig! Ingen vet från vart dock :P Och jag har inte känt igen nån av dom, skumt!

Idag har jag varit ledig, så jag och Mysan varit ut till IKEA :) Vi köpte lite kakor, Daim, gräddsås, osthyvel (!!), och juuuuulmust!! :) Jag som älskar julmust, blev skitglad när jag såg att dom hade det :P Och så käkade vi billig korv ^^

Sen åkte vi hem och kollade på hockey. Så jäkla kul att hockeyn har kommit igång igen!


Lugn dag

Nu är jag ju ledig i 2 dagar, så idag sov jag ut ordentligt. Vaknade runt 13.00. Har bara tagit det lugnt idag och försökt vila upp mig, måste bli frisk nån gång! Det är så himla jobbigt att jobba när man är förkyld.

Jag och Mysan gick till Café Vancouver, mitt gamla café där jag jobbade förr :) Dom blev jätteglada att se mig, har inte varit där sen jag slutade. Dom ville att jag skulle komma tillbaka, haha. Vi käkade paninis och drack varm choklad :)



Fetaost och kyckling paninis, dom brukade jag stå och göra förut!
En trött & förkyld Rebecca :P


Im the boss

Nu är våran Jugo Juice butik öppen och har varit öppen i 3 dagar :) Första dagen gick bra, men fan vad vi stressade för att få allt klart i tid. Vi kunde inte öppna förens runt 16.00 på eftermiddagen. Innan dess var det mackor/flatbreads/wraps som skulle göras och allt skulle på plats. Jag stod i vårat preping-room och gjorde flat breads, då kom en av cheferna för Jugo Juice's head office in (teamet från head office var där hela dagen under våran öppning) och då sa hon "thats the best looking flat breads I have ever seen in my life!" så sprang hon och hämtade Darcy, ägaren, så han fick se :P Jag är en jävel på att göra mackor jag serni ^^

Strax efter fyra fick vi våran första kund, och Darcy frågade vem som ville göra den allra första smoothien. Jag roffade åt mig en blender och körde igång :P Så jag tog emot den allra första kunden, sen fick jag high five av alla cheferna, haha.

Sedan i torsdags har jag jobbat sjukt mycket varje dag, alldeles för många timmar.. jobbat över varje dag. Så nu har min förkylning kommit tillbaka, rejält! Mår inte alls bra :S Men nu är jag ledig i 2 dagar, ska passa på att vila upp mig!

Idag innan jag skulle gå hem så ville Wendy prata med mig (en av mina managers). Hon sa att hon och Tegan (min andra manager :P) hade pratat, och dom hade kommit fram till att dom skulle vilja ha med mig i deras team (!!). Dom vill alltså att jag ska bli manager tillsammans med dom, för dom behöver en till. Så dom frågade mig om jag skulle vilja det. Självklart sa jag ja! :) Så nu ska jag tränas för att bli manager! Soon I will be the boss, hihi!


Helt slut

Imorrn ska vi öppna Jugo-butiken i Yaletown, och idag har vi jobbat ihjäl oss för att försöka få allt klart i tid! Mesta delen av dagen har jag stått och gjort smoothie-påsar. Har väl gjort en 200 st kanske.. phu! Var fan helt snurrig i skallen när jag var klar med det. Sen har vi bara sprungit runt som galningar och fixat än det ena än det andra. Jag fick jobba över, så jag har jobbat 10 timmar idag (med en halvtimmes rast). Skapligt trött nu! Och det lär inte bli bättre imorrn, för då har vi också mycket att göra. Runt lunchtid siktar vi på att öppna! Jag fick ta vad jag ville från butiken när jag gick hem, som tack för att jag stannat några timmar extra. Chefen är verkligen jättesnäll! När jag gick sa han "thank you so much for helping out Rebecca, and keep up that positive attitude you have!" Jag tog en påse chips (ja, jag har börjat äta chips!)
Nu ska jag kolla på tv ett tag, sen sova! Är såå trött. GoNatt!


RSS 2.0