I love Yaletown


Här får ni en liten inblick i vart vi bor. Haha. Rolig video som beskriver det rätt bra ;P
I love Yaletown!


Långfika

Idag var det riktigt segt på jobbet. Jag & Emma har mest stått och pratat hela dagen. Hon frågade mig typ 1000 frågor om Sverige, och jag henne om Australien. Det är alltid kul att prata om olikheter/likheter när man är från olika länder :)
Runt lunchtid kom det in ett stort gäng killar, typ 15 st. Dom var från Sverige allihopa! :P Dom hade kommit igår, skulle plugga här i ett år. Dom var från samma universitet i Sverige, läste samma program. Det känns alltid så konstigt att prata svenska på jobbet. För alla fraser jag använder dagligen är ju på engelska.. vissa saker vet jag inte ens hur man säger på svenska, haha.

Ikväll har jag och My varit och fikat med Madde :) Det blev en riktigt lång fika :P Vi gick till Blenz på hörnan, satt där i över 3 timmar! Hade mycket att prata om. Hon är en jättegullig tjej. I helgen ska vi ses alla 4 (hon bor med en till svensk tjej som vi inte har träffat än). Madde jobbar på Lush, och hon berättade idag att dom söker mer folk. Dom hade frågat henne om hon hade nå kompisar som var intresserade. Så hon frågade mig (hon vet att jag älskar Lush). Nu ska ju jag börja på Jugo Juice snart.. men jag är sjukt sugen att börja jobba typ 1 dag i veckan eller nåt på Lush! Gud vad kul det skulle vara :) Jag har ju alltid velat jobba där! Hon skulle prata med sin chef och lägga in ett ord för mig :D

ProTrans BC


Idag var jag på kursen om Canada Line ute i Richmond
.. jag hittade dit! ;P Men jag har faktiskt en person till att tacka för det :P Jag tog Canada Line dit.. himla smidigt. Tog typ 10 min. (tar man bussen ut till Richmond tar det över 1 timme med alla byten). När jag hoppade av tåget blev jag lite förvirrad dock, hade inte en aning vilket håll jag skulle. Det är väl bara att ta en taxi, tänkte jag. Jo men visst, nu var jag ju inte downtown precis, såg inte en taxi så långt ögat kunde se. Men precis när jag funderade på hur i helsike jag skulle hitta så kom det fram em tjej till mig och frågade om jag visste vägen till 9851 Van horne way. Och det var precis dit jag skulle :P Hon skulle också på Jugo Juice-kursen. Så vi gick tillsammans och försökte hitta dit. Först gick vi åt fel håll i ca 2 min.. kom till nån återvändsgränd, så då vände vi och gick åt andra hållet. Sen såg vi den gatan där det låg, så vi svängde in där.. och gick & gick. Tillslut kom vi fram till stället där vi skulle vara "ProTrans BC Operations centre", som tur var fick vi syn på Darcy (chefen) och han sa vilken byggnad vi skulle till.

Vi fick ett visitors-pass, sen fick vi gå in och vänta i ett mötesrum på att alla skulle komma dit. Sen kom det en gubbe och föreläste för oss om säkerhet och regler för att jobba på en Canada Line station. Han höll på i typ 2 timmar, sen fick vi skriva ett litet prov på allt han hade pratat om. Hoppas det gick ok, haha. Han tog kort på oss också som ska vara på våra "badges", ID-brickor som tilllåter oss gå vart vi vill inom stationen + åka Canada Line graaaatis. Sen fick vi en liten rundtur där inne, i kontrollrummet och i ett av tågen. Han visade massa säkerhetsgrejer osv.


Sen hade vi möte med själva Jugo Juice. Chefen + 2 managers. Det är verkligen en jättebra chef vi får, Darcy. Himla snäll och rolig. Dom gav oss massa papper om JJ vi ska läsa igenom och plugga på. Försöka memorera alla smoothies, wraps, juicer osv. Ska bli kul att börja jobba om ca 2 veckor! :) Det verkar vara ett bra gäng.


Tack!

Tack Mysans mor Inger för födelsedagskortet! :D Det kom idag i posten :)

Just dance


Jag sitter och kollar på "So you think you can dance", och jag saknar att dansa!! Jag vill daaansa igen. Streetdance var den roligaste dansen. Jag vill börja igen. Jag vet att Leonie går och dansar nånstans här i Vancouver, ska kolla upp vad som finns där tror jag!

Monday again

I lördags kom Madeleine hit. Vi satt här hemma och pratade en massa och lyssnade på musik. Sen ringde Christine och frågade om vi ville komma över, så vi traskade dit - hon bor typ över gatan bara. Hon hade lite folk där så vi satt där och snackade ett tag. Sen drog vi svenskar till Stonetemple, vi hade ett gäng VIP-biljetter dit, vi känner dom som äger stället. Så vi stod mest i baren hela kvällen (bakom baren med bartendrarna) och dansade och fick gratis drinkar. Fick väl en 10 gratis drinkar eller nåt, haha. Det var en riktigt rolig kväll! Gratis är gott :P

Idag har jag jobbat på Kits. Det är jättefint väder, men det var typ inte en jäkel där. Jag stod ute och jobbade, i "satellite booth" som det heter, där säljer vi bara läsk & glass typ.. jag hade 2 kunder på hela dan, haha. Sen fick jag skjuts hem av en jobbarkompis. Vi kom på att vi bodde grannar! :P

Ikväll funderar jag på att gå till gymmet. Det var 100 år sen jag var där. Har blivit riktigt slö :P Jag var rätt duktig där ett tag.. men sen hände nåt.

Imorrn ska jag på min job-training i Richmond.. gaah.. jag tror nästan att jag måste ta en taxi från skytrain till själva byggnaden. Jag kommer aldrig att hitta, i know it :P




Madeleine, Mysan & Devin (bartender)

Hahaha!


Det här är så jäkla kul!
En kille som blir helt jäkla galen för att hans mamma stänger av hans World of warcraft! Hahaha!

Tv-reparatören


Sagan om tv-reparatören är rätt bra den med, haha!

Sagan om de bannlysta


Haha.. jag har en ny favoritfilm! Sagan om de bannlysta :P

Long time no see

Det blev lite ändrade planer igårkväll. Dom svenska tjejerna kunde inte komma, dom fick förhinder. Men dom ska komma ikväll istället :) Vi ska sitta här hemma hos oss och ha lite tjejkväll :) Leonie, Alana och Christine kommer också, ska bli kul!

Däremot kom Nathan och hans kompis hit igår! :) Har inte sett Nathan på 1 år nu, så det var riktigt kul att se honom igen! Vi pratade gamla Thailand-minnen :) Och han pratade massa svenska, haha. Han är rätt duktig faktiskt ^^



Smygfoto


Nu kommer Mysan hem från jobbet :P Paparazzi-Rebecca är i farten.

Städtime

puuh.. behöver ta ett litet break. Jag håller på och städar lägenheten. Som vanligt ser den ut som ett bombnedslag. Spelar ingen roll hur ofta man städar, efter några timmar ser det lika jävligt ut iaf. Man tycker det borde gå fort att städa för att den är så liten, men nej då, det tar sin tid kan jag säga. Var tvungen att tvätta och köra diskmaskinen också. Och gå ut med alla sopor (fick gå 2 vändor). Lika bra att göra allt när man håller på. Det kommer folk över hit ikväll. Den svenska tjejen, Madeleine, och hennes andra svenska roomie ska komma hit :) Kanske också Leonie och Alana. Ska bli kul! Kul att ha lite svenska kompisar här igen!!

Igår fick jag mejl från Jugo Juice, tydligen ska vi allihopa nyanställda på nån 4 timmar lång utbilding om Canada Line, typ säkerhet och sånt, på tisdag. Ända ute i Richmond.. suck! Plus att han skrev att det var en ca 15 min promenad från skytrain till byggnaden där vi ska vara. Jo men hej, Rebecca med lokalsinnet kan säkert hitta dit!! Jag har kollat på en karta hur jag ska gå från stationen, och försökt rita av.. men alla som känner mig vet väl hur det kommer gå. Tur att jag har chefens mobilnummer!! Haha. Jag har varit i Richmond 2 ggr (IKEA) så jag är inte riktigt hemma där ^^ Men men, jag kanske chockar alla och hittar rätt.
(Ska tilläggas att jag kunde gå vilse på Brynäs efter att ha jobbat 2 år på Brynäs Hemtjänst)

Nu ska jag dammsuga.. sen käka mat. Lasagne, mums!
Fast ingen är så god som pappas! ♥


Choices egna meat lasagna


Vitaminwater - apelsin. Så jäkla gott. Dricker dom jämt.

:D

Jag fick jobbet på Jugo Juice!! :D Han ringde imorse och talade om det! Jag var den första som fick jobbet :P Jag kommer att börja om 1-2 veckor. Innan dess kommer det vara lite träning + några kurser. Vi som jobbar där kommer även att få ett gratis fare-pass på Canada line :) Vilket är skitdyrt egentligen! Vet inte om jag sagt det, men jag kommer jobba under jorden, på en av stationerna på Canada line (det nya tunnelbane-systemet). Jag är verkligen glad att jag fick det! Nu vill jag bara börjaaaa.

Efter jag kom hem från jobbet idag (skitstressig jäkla dag, puh) så gick jag till Blenz och fikade med Leonie. Vi satt där typ 2½ timme och bara pratade om allt möjligt :P Det behövs ibland!

Nu ska jag kolla på film :) Pusshej

Intervjuer

Idag var jag på intervjun för Jugo Juice. Den gick riktigt bra! :) Först fick man fylla i ett fråge-formulär med frågor om Jugo Juice (man fick ett mejl för några dagar sedan med info om JJ som man skulle plugga på). Jag fick 10 av 10 rätt :) Sen blev jag intervjuad av båda ägarna. Dom sa att dom gillade mig, att jag var trevlig & rolig :P Dom sa att jag låg jättebra till :D Hoppas verkligen jag får det! Det är ju ett heltidsjobb. Dom skulle ringa mig redan imorrn och tala om hur det gått. Egentligen skulle dom ringa på fredag, men jag sa att jag väntade besked från ett annat jobb (Blenz, som också ska ringa i veckan), då sa dom att dom skulle ringa imorrn, så jag inte hann ta Blenz-jobbet :P Det var ca 300 sökanden, och det är ca 40 st som kommer få jobb.. jag håller tummarna!

Igår var jag på intervju hos Blenz. Det skulle verkligen vara kul att jobba på Blenz, men det är bara ett deltidsjobb. Så jag vill hellre ha Jugo-jobbet. Men det är ju bättre än ingenting utifall jag inte får det andra!

Ikväll ska jag iväg och klippa mig, äntligen! Har inte klippt mig på 6 månader.. det är riktigt långt nu!

Presenter

Idag har jag öppnat paket :D Fick både från mor & far och av Mysan! Detta fick jag av päronen:


Ett hänge till mitt Thomas Sabo halsband! :)

Halsband som mamma gjort!

Och detta fick jag av Mysan:


Hudvårdskit + 2 body butters från Body Shop :)

Tack tack för dom fina presenterna! :) ♥

Ett gäng zombies

Idag fyller jag 22 år :D
Jag skulle ju ha jobbat idag, men Maya ringde mig imorse och sa att jag fick vara ledig idag om jag ville för att jag fyllde år :) Sen skrek hon Happy Birthday allt vad hon hade, haha. Dom är så goa på jobbet :) Gillar verkligen hela gänget!!

Ikväll ska jag, Mysan & Leonie ut och käka på Earls :) Sen hem hit och partaja lite, då kommer det lite fler, sen ska vi ut.

Igår var det ju zombie fest på commercial drive.. hade skitkul :P Vi spökade ut oss här hemma, sen tog vi en taxi dit. Självklart stod det 3 pers i hissen när vi skulle åka ner, haha. Dom såg lite skrämda ut ;P Alla såg helt galna ut på festen, och det var fejk-blod överallt :P Och alla gick och kletade blod på varann ^^ Vi åkte hem kl 5 imorse.. svängde förbi Megabite först för en pizzabit. Haha, tjejen som jobbade där inne skrek rätt ut "MEN GUD tjejer, hur mår ni?! Har nån slagit er?? Ni BLÖDER ju!!" Vi började asgarva, var tvugna att tala om att vi varit på costume party :P Sen gick vi hem och sov. Mådde ju sådär måttligt bra imorse när klockan ringe 9.30 :P Så jag blev rätt glad när Maya ringde vid 10 och sa att jag fick vara ledig! Här kommer lite bilder från igår:


2 army girls :P Jag blev halshuggen och dog, buhu

Clownen & doktorn, haha.

Dave

Kenny

Adam



Efter att jag blivit dränkt i blod ^^


2 zombies

Här sitter jag, klädd som zombie från topp till tå, och redo att partaja :P Vi ska på costume party idag.. alla måste klä ut sig till zombies :P Kommer nog bli skitkul. Vi ser rätt läskiga ut, haha. Det värsta är att vi ska ända bort till Commercial Drive.. vägrar åka skytrain, det blir nog taxi ^^

Imorrn fyller jag åååår :D Jag ska jobba först på dagen (alla på Kits har hotat med att sjunga för mig, haha), sen ska vi några st ut och käka, sen blir det väl att vi går ut :)

Igår när vi var ute på Robson en sväng så gick vi in på Lush, och där inne jobbade det en svensk tjej. Vi pratade med henne rätt länge, sen fick vi hennes mejl, så vi ska ses imorrnkväll :) Hon hade en till svensk kompis här. Alltid kul att träffa fler svenska kompisar!

Nu ska vi försöka få tag i en taxi.. om vi vågar gå ut på gatan så här.. haha!

Jugo Juice


Häromdagen fick jag ett samtal från ett jobb jag sökt - Jugo Juice. Det är ett smoothie-ställe. Dom ville att jag ska komma på intervju nästa tisdag :) Skulle verkligen vara jättekul att få det jobbet! Det ligger en JJ typ 2 min från där vi bor, köper smooties där lite då och då, dom är hur goda som helst! Jobbet är i en nyöppnad butik, dom ska öppna en till här i Yaletown, under jord, där det nya tunnelbane-systemet kommer gå. Det skulle inte vara helt fel att bo några minuter från jobbet! Det ska öppna i september, ungefär samtidigt som Kits beach jobbet kommer sluta. Håll tummarna :)

Måndag som lördag


Klockan är 14.30 en regnig måndag eftermiddag, och några grannar från huset mitt emot är ute och spelar boccia på gräsmattan, apfulla, haha.
Jag antar att man måste göra det bästa av dagen ^^

Måndag

I fredags var jag som sagt på dejt med polisen från i tisdags :P Han hämtade upp mig i sin bil här hemma runt åtta, sen åkte vi till en restaurang i Kits där han hade bokat bord, asiatisk, och åt. Riktigt god mat! Han beställde in massa olika rätter så satt vi och plockade från allt. Bröd, curry, bönor i vitlök, kycklingspett, jordnötssås m.m :) Satt där rätt länge och pratade och åt, han är jättetrevlig. Jag frågade allt möjligt om hans jobb, fick höra en hel del intressanta historier! 

Sen begav vi oss till Commercal drive, till Leonie som hade husfest, och kollade läget där. Mysan var också där. Där var det skitmycket folk. Dom som stod ute och rökte på blev lite skraj när dom hörde att det var en polis där, haha. Hade en riktigt trevlig kväll iaf :) Idag ska han ta med mig på bio :P Men först ska jag och Mysan laga mat här hemma, ska käka kött och potatissallad idag. Längesen jag åt en riktig köttbit.

Riktigt skitväder här idag.. regn & regn. Och jag måste bege mig hela vägen till IGA för att handla :S Choices är alldeles för dyrt om man ska köpa kött. Deras jäkla kött är typ 3 gånger så dyrt!

Nu ska jag käka lite lunch, ha det bra allihop :)

Födelsedagsfest & polisbil

Hallå allihopa :)
Igår hade jag och Mysan den roligaste dagen på länge :P Vi var på en födelsedagsfest igårkväll på Republic, en kille som heter Kenny fyllde år. Vi dansade hela kvällen.. sen vid 2-tiden började vi knalla hemåt. Och när vi var utanför dörren här hemma kom vi på att vi var hungriga och ville ha mat. Men det var så jäkla kallt så vi ville inte gå.. då fick jag syn på en polisbil tvärs över gatan som stod där med blåljusen på och snackade med en kille.
Så jag sa till My att nu går vi fram och frågar polisen om vi kan få skjuts till Megabite! Så vi gick fram där vi och sa hej, och frågade om vi kunde få skjuts :P Och dom var jättetrevliga, "ja visst tjejer, hoppa in i baksätet och vänta ni medans vi arresterar den här killen bara". Haha. Så vi hoppade in och satte oss där vi :P Och började kolla runt på alla grejer dom hade i bilen. Så kom en av poliserna in i bilen och räckte över den där kom-radion till mig, så sa han "ta den här, och så säger du högt You are under arrest!" Så det gjorde jag, och det var ju nån jäkla högtalare i den där så det lät över halva kvarteret!! Hahaha, och killen dom hade tagit utanför såg ju så måttligt road ut :P Sen när dom var färdiga med den där killen (som åkt dit för fyllekörning plus kokain) frågade dom om vi ville fortsätta åka runt med dom i bilen ett tag.. så vi hakade på vi! Åkte runt Vancouver med snutarna ^^ Dom visade oss massa grejer, och vi fick prova handfängsel, hålla i en pistol :P, blåsa i alkomätaren, och sen visade dom på datorn några av Vancouvers bad guys. Dom visade bilder på dom och visade vad folk hade blivit dömda för :P Sen åkte vi förbi 7 Eleven, och sen fick dom nåt larm som inte vi kunde hänga med på för det var vapen inblandade.. så dom släppte av oss, men hämtade upp oss sen igen och så fortsatte vi åka runt :P
Sen svängde dom in på nån bakgata för att en av poliserna var pissnödig, men då sa jag och My att NEJ så får man inte göra! För det är 300 dollar böter för att kissa offentligt! Haha.. "yeah you are right.. I shouldn't" sa han då :P Så frågade han om han fick låna våran toa istället :P För det var i närheten av där vi bodde.. så vi lät konstapeln låna våran toa :P Han tyckte att vi skulle städa lägenheten.. det såg förjävligt ut tyckte han haha. Sen fick dom nåt larm igen och var tvugna att åka.. och vi var så trötta, så den gången bestämde vi oss för att stanna hemma :P Men dom sa att dom hade haft jättekul med oss, och att vi gärna får åka med när vi vill, haha! Det var en sjukt rolig kväll iaf, och poliserna här i Vancouver är verkligen snälla och asroliga :P

Imorrn ska jag på dejt... med en polis... hahaha

Money money money

Hallå där hemma. Hoppas allt är bra med er. Här är allt bra, och fortfarande jättevarmt ute.

I fredags var jag ut med gänget jag jobbar med på Kits (Mysan var med hon med). Det var avskedsfest för Lisa (en av mina chefer) som ska flytta och sluta på Kits. Vi var på en pub i närheten av jobbet. Det var riktigt kul att gå ut och träffa alla utanför jobbet, det är ett roligt gäng :)
Senare åkte jag och Mysan in till stan igen och gick på krogen, Stone Tempel. Men innan vi gick in så skulle jag gå och ta ut pengar i en automat.. och vad hittar jag i automaten? Jo, 120 dollar!! Yaaay. Vilket är 840 svenska kr :P Gissa om jag blev glad, haha. Så jag tänkte att jag skulle bjuda My på drinkar under kvällen.. men det lyckades inte så bra, för bartendern ville inte ha betalt av oss :P Men det blev ju gratis drinkar iaf ^^


Sen har jag jobbat lördag & söndag. Lördags jobbade jag kväll, under fyrverkerierna. Det var sista dagen i fyrverkeri-tävlingen då. Tyvärr såg jag dom inte för att jag jobbade. Imorrn ska jag jobba igeeeen.


Maya, Lisa (som ska flytta), jag & My


Lina, Cindy, Shannon & Maya


Lisa fick en shot gömd i en drink med grädde på toppen. Skulle drickas utan händer, haha.


RSS 2.0