Inflyttning

Våran hyresvärd ringde nyss, och vi får flytta in imorrn :D Ska bli så skönt att få vårat eget ställe nu. Så imorrn kl 17 ska vi möta honom och få nycklarna, sen kan vi börja bära upp alla grejer :) Det borde gå rätt fort, vi ska ju inte flytta så långt :P Och det är ju nästan bara kläder vi ska packa upp. Skönt att den är möblerad! Kanske har en liten inflyttningsfest imorrn :)

Fredag

Idag har vi skrivit ut våra CVn, äntligen :P Hittade ett ställe några minuter härifrån där man kunde skriva ut, så jag tog 20 kopior på det. Det blev riktigt bra. Och tack vare Jenna är dom skrivna riktigt bra också :P Hon satt typ en timme med mitt CV igår och gjorde det bättre.


Ikväll ska jag och My ha lite filmkväll och ta det lugnt bara. Dom andra jobbar. Vi var ut igår, så vi känner för att bara dega idag :P


Megan ringde mig nyss också :) Blev skapligt förvånad :P Har inte pratat med henne i telefon sen vi åkte hem från Kanada sist! Vi pratade i över en halvtimme, hade mycket att säga :P Kul att prata med henne igen! Hon och Rachelle ska komma och hälsa på oss i sommar :) Kommer bli askul!


Nu ska vi laga mat. Bye!


Nytt nummer

Nu har vi varit ner till Rogers och fixat våra telefonnummer, så nu funkar det :)
Här är mitt nya nummer:

+1-778-918-4447

Så mitt gamla svenska nummer kommer alltså inte funka mer. Vill ni ringa/smsa får ni göra det till detta!

Telefonkrångel

Vi har försökt fixa våra nya telefonnummer igår och idag. Man ska aktivera dom online, men självklart funkar inte hemsidan just nu, det står att dom har tekniska problem, så vi får vänta lite och se om den funkar snart. Ska knalla ner till Rogers snart och snacka med dom, se om dom kan fixa det i butiken istället.


Just nu sitter Jenna och kollar igenom våra CVn. Hon hjälper oss att skriva lite så att dom blir bättre :) Hon filar lite på våran engelska, haha. Skönt att få lite hjälp aå att man vet att dom blir bra. Mitt är färdigt nu iaf, så nu jävlar ska vi sätta igång här.. har varit lite sega :P


Nu skiner solen ute igen efter några dagar med regn. Ska bege oss ut snart :) Ha det bra, saknar er där hemma!


Matlagning



Igår gjorde jag och Mysan grekiska färsbiffar med tomatsås & cous cous. Det blev jättegott :) Vi är riktigt duktiga att laga mat, vi gör det nästan varje dag. Annars äter ju dom flesta nästan alltid ute här. Men vi är duktiga vi :P

Sjuklingar

Dom senaste dagarna har det varit lite dött här. Alla har varit sjuka, utom jag :P Det har varit ett evigt hostande, nysande och snörvlande. Så det har blivit mycket filmtittande. Men nu tror jag att dom är på bättringsvägen allihopa här. Nu blir väl säkert jag sjuk istället.

Det har varit dåligt väder här nu några dagar. Det regnar som fasen ute nu. Och vi lär snart bege oss ut i det här skitvädret. Fixa lite grejer. Jag ska lägga ut mitt nya telefonnummer snart också, vi måste bara gå in på internet och aktivera dom, sen funkar det.

Har hittat massa svenska grejer på affärn här nere. Lingonsylt, knäckebröd, Annas pepparkakor, och nå andra kakor som ser ut som dalahästar - "swedish cookies". Kanske jobbar en svensk där, så himla mycket svenska grejer i samma butik liksom :P

Nu blir det frukost!

Seg söndag

Idag har det varit en riktigt seg dag här hemma, vi har inte gjort nåt vettigt alls. Vi var ut igår, dansade heela kvällen. Hade skitkul :) Det finns så himla mycket olika ställen att gå ut på här. Och vi bor så nära allt. Bor mitt i stan.

Jag har precis käkat gröt, med lingonsylt! Vi hittade Felix lingonsylt på mataffären som ligger precis där vi bor. Perfekt :P Men det var dyrt som fan, över 50 spänn för en liten burk, men det får det vara värt! Dom har Leksands knäckebröd också.

Om en vecka ska vi flytta in i våran lägenhet. Om vi har tur får vi flytta in lite tidigare.. hoppas det :) Ska bli skönt att få ett eget ställe, och att kunna packa upp väskorna! Få nån ordning på alla grejer.. just nu har man ingen koll alls på vart man har nånting, blir galen!

Nu blir det filmtittande, bye :)

Begär


Jag är så jäkla sugen på choklad.. mjölkchoklad.. Marabou. Varför det?! Det är jag aldrig annars! Jag tycker ju bara om mörk choklad. Det är väl för att jag vet att jag inte kan få tag i det som jag är sugen på det. Gaah. Måste åka ut till IKEA nån dag snart och kolla!!

Huset fullt

Jag har fått klagomål på dålig uppdatering :P Jag tänkte skriva igår, men då dog precis datorn. Men nu så..

Just nu är vi 6 st i lägenheten. Kevin har 2 kompisar här som ska vara här i helgen. Skapligt trångt, men det går :P Dom sover på en varsin soffa. Igår var vi ut och lyssnade på live musik på en klubb. Ikväll ska dom andra på nån konsert, och vi kanske ska möta upp en kille som vi träffade i Thailand. Han bor också här i Van, har inte träffat han sen Thailand, så det kommer nog bli kul!


Blir galen på alla ambulanser här kan jag meddela. Har inte vant mig än. Vaknar ständigt på nätterna av alla sirener. Heeela tiden. Och dom låter fan 100 ggr mer än vad man är van med hemifrån. Hoppas man vänjer sig snart ^^


Onsdag

Igår kollade vi tjejer på hockey här hemma och snackade skit & drack vin :) Riktigt trevlig kväll. Sen drog vi ut på krogen. Det var helt packat ute. Det var rätt kul.

Idag har vi gymmat lite här på morgonen, nu håller vi på och gör oss iordning, ska ut på massa ärenden. Gå till banken & skaffa telefonnummer bland annat. Ska försöka hitta nåt ställe där vi kan skriva ut våra CVn också.

Imorrn tänkte vi försöka komma igång med jobbsökandet!

Bilder


Lite partaj häromdagen.
Hittade inga vinglas, haha.

Promenerat runt


Utsikt från Canada place

Igår var vi ute och gick typ hela dagen. Kollade på massa grejer. Vi käkade först en jättegod sallad på Cactus Club, sen gick vi till Canada Place och kollade på utsikten därifrån, riktigt häftigt. Sen gick vi till Science world och kollade runt lite där inne, och såg en film (precis som på Kosmonova). Sen gick vi hem och gjorde mat, och så blev det filmkväll hela kvällen :)

Sitter och pysslar lite med CV nu, ska översätta det till engelska, sen lär vi väl börja dela ut dom och söka jobb!


Science world

Nu är den våran




Nu har vi skrivit på pappren, och lägenheten är våran :D Har vi tur får vi flytta in lite innan 1:a mars. Vi har skrivit på för ett halvår, så förlänger vi det sen bara. Det är hur mycket som helst som ingår. Vatten, el, värme, möbler, diskmaskin, flatscreen tv, tvättmaskin, diskmaskin, tillgång till husets gym mm.. helt perfekt :D Längtar tills vi ska flytta in!

Lördagen

Igårkväll när Kevin kom hem från jobbet så gick vi på bio och såg Friday the 13th. Den var rätt okej faktiskt. Sen gick vi hem och satt här och drack vin ett tag, vi tänkte gå ut efter det. Men när vi stod i kön till krogen sen så ångrade vi oss, kön var så jääkla lång. Så vi gick och käkade pizza istället :P Sen tänkte vi gå hem, men då mötte vi nå folk vid ett övergångsställe som tyckte att vi skulle hänga med dom till en pub och dricka öl.. så då gjorde vi det :P Och det var hockey inne på puben, Sverige - Kanada, så det blev en jäkla stämning :P Haha. Sen efter det gick vi hem och sov.

Nu ska vi göra oss iordning, sen åka ner till lobbyn och möta den där killen som äger lägenheten, och skriva på pappren :D !

Lägenheten

Nu har vi varit och kollat på lägenheten, den var jättefräsch och fin. Och VI FICK DEN :D Snacka om att det var enkelt för oss att hitta en lägenhet :P Det är den första vi tittar på, och fick den på en gång :P Ska skiva på papperen imorrn och betala lite deposit. 1:a mars flyttar vi in :) Vi kommer bo hos Kevin och Jenna till dess. Vi är såå glada nu att vi fick den :D Blir ju askul att bo i samma hus som dom också, och det blir ju lätt när vi ska flytta.. bara skjutsa in grejerna i hissen och åka upp 3 våningar :P Vi kommer bo på 9:e, tror det är typ 24 våningar i huset.

Wiiiie!

Visning

Jag fick precis svar på ett mejl. Jag och My ska på längenhetsvisning imorrn :D I samma hus som vi bor nu :P 3 våningar upp. Det skulle ju vara helt perfekt om man fick den! Den är möblerad också. Jag ringde nyss till killen som hyr ut den, vi ska dit imorrn kl 16.00. Hyran är 1494 dollar i månaden (ca 10.000 kronor) och väldigt fräsch. Den är liten, men det får man liksom räkna med här. Håll tummarna allihopa!

Fika i Kitsilano


Utsikt

Ute på promenad idag :)


Hockey

Vi har nyss kollat på hockey. Canucks spelade, så hela stan har kollat på matchen :P Vi satt på en restaurang och kollade. Värsta stämningen här, alla är ju hockeytokiga. Canucks vann!! Tack vare svenskarna ;P Nu ska vi fira!! Hehe. Pusshej!

Bilder

Utsikt från balkongen


Idag när vi käkade sushi

Nu är vi här

Nu är vi framme! Har varit här i 2 dagar. Dom bor i en jättefräsch lägenhet, våra tillfälliga rumskompisar. Vi har fått invaderat ett av rummen, där är det kaos kan jag säga. Prylar överallt :P

Resan hit var låång och seg. Usch. Dom 9 timmarna från London till Vancouver var riktigt jobbiga. Sen när vi kom till flygplatsen tog det rätt lång tid innan vi fick visumen, och sen väskorna. Vi blev hämtade på flygplatsen och åkte direkt till lägenheten, tog bara ca 10 minuter. Sen gick vi ut och käkade och pratade en massa gamla minnen :P

Igår blev det lite partaj.. vi var på nåt ställe där dom spelar live musik.

Idag ska vi försöka fixa lite grejer, typ skaffa nya telefonnummer och så. Ha det bra allihop, pusshej!

Redo

Ja, då var jag färdigpackad! Det tog sin tid.. men nu är allt med, som ska vara med :)
Och jag är redo att åka! Ska snart gå och lägga mig, sista natten hemma! Imorrn blir det upp tidigt, kl 6. För att sedan åka till Arlanda runt 8. Planet går till London kl 11.45, och sedan åker vi vidare till Vancouver kl 17.00. Sista sträckan tar ca 10 timmar.. huua :S Hoppas det finns mycket bra filmer! Ha det bra allihopa, så skriver jag nästa gång från Vancouver :D Hej då Sverige!

Packar och packar

Jag har packat & packat heela dagen! Mitt rum ser ut som ett slagfält. Prylar överallt! Och hur har packningen gått då? Inte så bra, lär jag säga! Ryggsäcken är sprängfull, och resväskan väger nu 23 kg (maxvikt) och jag har inte packat allt än! :S Så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det.. jag lär riva ut allt och packa om imorrn. Och verkligen vara hårt mot mig själv. Ta bort sånt som jag kan vara utan. Det är svårt! Men man får tänka att man kan ju faktiskt shoppa där.. det gör ju egentligen inget om nånting skulle bli kvar här hemma.

Idag kom Ida förbi med ett fotoalbum som hon hade gjort till mig, med bilder på oss genom alla år! Som jag ska ta med till Kanada :) Det var jättefint, jag blev jätteglad!


1 vecka kvar!

Nu är det bara 1 vecka kvar tills vi åker! Och packingen är i full gång. Men det är svårt att packa.. vad tar man med sig för ett 1 år liksom? Inte för mycket iaf, eftersom att allt egentligen går att shoppa där! Vår och sommargrejer ska jag försöka låta bli att packa ner. Det är väl mest det som jag kommer behöva på en gång som jag ska ta med. Jag packar i min stora rosa resväska & min backpacker-ryggsäck (som är enorm). Vi får ha 2 x 23kg med oss.. jag hoppas det ska räcka :P


RSS 2.0