Fancy Yaletown


Jag tror att jag och My börjar bli lite skadade av att bo i Yaletown, som är ett väldigt fint område med dyra butiker, fina restauranger och organiska supernyttiga matbutiker - för nu har vi valt att börjat köpa organiskt odlade grönsaker och organisk köttfärs för 7 dollar, istället för den vanliga köttfärsen för 3 dollar.

Fast.. riktigt så kanske det inte var heller. Kanske det bara var så att vi var för lata för att gå till IGA och handla i regnet, när den organiska mataffären Choices ligger 30 sekunder från våran lägenhet..

Men som sagt, Yaletown är ett fancy område. Här bor massa rika snobbar och kändisar. Röda mattan låg utrullad utanför en restaurang här igår, och det stod alla möjliga "billiga" bilar utanför, och välklädda människor överallt. Man känner sig verkligen som en i gänget här! Haha.

Post

Idag hade det kommit post till mig, från päronen mina :) Lite skivor, ett brev och ett armband & örhängen som mamma gjort! Tack så mycket mamma, vad duktig du är! Verkligen jättefina smycken :D


Kits beach

Idag är jag glaad.. håller i er allihopa.. jag har fått jobb, igen! :D Dom ringde nyss från jobbet vi var på intervju för igår! Strandrestaurangen. Och jag fick det :D Stället heter Kits Beach Club, och dom ska som sagt anställa en helt ny personal, 30 st typ. Så det är ju skönt, alla kommer ligga på samma nivå när man börjar. Ingen som kan mer eller mindre än nån annan! Och denna gång är det ingen som lurar en. Och nu kommer jag få jobba heltid. (Och inga konstiga maträtter på tahilänska, haha). Ska börja fredag den 10 april! Jobbet är som foodrunner / cashier. Kommer nog bli kul :D Att få jobba nere på stranden i sommar!

Helgen

I fredags var vi ut på en pub på Granville street med lite folk som vi känner. Hade rätt kul faktiskt :) Satt och pratade hela kvällen. Och som vanligt gjorde vi inte av med en spänn, haha, alla bjuder oss heela tiden :P

Igår var vi på nån klubb med 2 kompisar och dansade hela kvällen. Det var lite skum musik där, men rätt kul ändå. Det var typ en tatueringsstudio på dagtid sa dom.

När vi vaknade imorse gjorde vi oss iordning och åkte iväg och sökte jobb! Det var öppna intervjuer mellan 14-16. Det är en strandrestaurang som ska anställa en helt ny uppsättning personal - mellan 25-30 st! Och det var bara ca 50 st som hade sökt, så där kanske man har en chans :) Dom skulle ringa imorrn!

Nu ska vi kolla på film och bara chilla. Saknar er där hemma! Bye!


Fredag

Igår lyxade vi till det lite. Vi gick på Earls här i Yaletown och käkade och drack en drink medans vi kollade på hockeymatchen. Tyvärr förlorade canucks, men men, dom kan inte vinna jämt :P Vi var på en intervju på ett annat Earls också igår, fick sitta ner och prata med managern. Vi skulle få komma på en andra intervju nästa vecka, dom ska ringa under helgen.

Jag har sagt till dom på Simply Thai nu att jag inte kan vara kvar där för att dom ger mig alldeles för lite timmar. Att jag måste koncentrera mig på att försöka hitta ett heltidsjobb som kan betala min hyra. Dom förstod det sa dom, så det var lugnt. Jag ska gå in dit idag med kläderna. Synd att det var så få timmar och taskigt betalt, annars hade det varit perfekt, eftersom det ligger så himla nära! Men men.. får hoppas nåt annat dyker upp snart. Vi har ju en till intervju på Earls som väntar som sagt, och en annan på söndag!

Ikväll ska vi nog träffa upp Michaela och gå ut. Kanske kolla in Junofest som är i full gång här i Vancouver nu. Det är en jättestor kanadensisk musikfestival. Massa band som spelar på scener längs gatan. Kan ju vara kul att se!

Outfit


Okej.. garva inte.. men så här måste jag se ut på jobbet! Haha.. gräsligt!!


Första dagen

Nu har jag jobbat mitt första pass på Simply Thai. Mellan 11.30 - 14.00. Ska tillbaka kl 18.00 och jobba till 21.00. Det gick ganska bra på förmiddagen, men det var väldigt förvirrande och svårt att hänga med på allt! Eftersom alla maträtter och menyer är på thailänska är det skitsvårt att läsa alla beställningar och sen att gå ut med maten. Och jobbet är inte riktigt som dom sa att det skulle vara. För det skulle ju vara ett servitrisjobb, delade skift, och chans till bra dricks (jag får bara 8 dollar i timmen = ca 50 spänn). Men sen när jag kom in idag så sa dom att jag inte kommer jobba som servitris, jag kommer jobba som "food runner", alltså bara gå ut med tallrikar, och typ hjälpa till att lägga upp lite mat. Så jag kommer inte tjäna nå dricks alls. Plus att det 6 dagar i veckan, jag är ledig tisdagar, och det är bara 3 timmar om dagen :S Så jag kommer alltså bara jobba 18-21 varje dag. På det så får jag inte ens ihop till hyran. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Om jag ska behålla det här jobbet och fortsätta leta efter nåt annat samtidigt. För jag behöver ett heltidsjobb. Att bara jobba 3 timmar om dan är inte tillräckligt.

Ägaren vill veta idag eller imorrn hur jag tänker göra. För hon vill inte slösa sin tid på att lära upp nån som ändå kommer sluta snart. Hon vill veta om jag kommer stanna eller inte. Och jag behöver ju verkligen mer timmar än vad dom ger mig. Annars får jag väl jobba kvällar där då, och hitta ett annat dag-jobb. Men då kommer jag aldrig att vara ledig, aldrig ha en helg ledigt. Så jag vet inte jag.. hur ska jag göra?!

Update: Nu har jag jobbat kvällspasset också. Det gick bra. Det var inte så mycket folk, så det var inge stressigt alls. Tur det, så jag kunde fokusera på att lära mig allt! Det är en miljon grejer att lära sig.. men det går rätt bra tycker jag :) Och dom som jobbar där är trevliga mot mig! Chefen var iofs inte där ikväll, och hon är känd som en riktig bitch tydligen.. i stil med Hells Kitchen, men vi får väl se. Hittills har hon varit trevlig mot mig (på dagen), sa att hon gillade mig och så. Jag stannar nog kvar där iaf och jobbar kvällar tills jag hittar ett annat jobb! Jag har ju hela dagarna fram till 18.00 att söka jobb!

Intervjun

Så idag var jag alltså på intervju för serveringsjobbet här i Yaletown. Det är en thailänsk restaurang som heter Simply Thai, ligger ca 2 minuter från där vi bor. Dom hade fått in typ 30 ansökningar.. och tagit in 10 på intervju. Intervjun gick jättebra, han sa att han gillade mig.. senare, runt 22.00 ikväll ringde dom och sa att jag fick jobbet! :D Äntligen!! Ska börja imorrn redan. Kl 11.30. Jag ska gå och lära mig under en vecka, jobba varje dag, delade skift. Jobba både luchpassen och middagspassen. Sen efter den veckan kommer jag börja på ett schema.

Jag har en vecka på mig att lära mig deras meny och vinlista. Massa maträtter på thailänska.. får hoppas det går bra ^^ För sen ska jag börja servera, och då lär man ju kunna menyn. Är fan nervös nu :P Hoppas det kommer gå bra imorrn! Berättar mer efter att jag har jobbat imorrn :)

Sales taxes

Jag hatar när man ska shoppa i det här landet. För jag lär mig aldrig att priset som står på prislappen inte är det slutgiltiga priset. Som tex häromdagen när jag skulle gå in på Shoppers Drugmart som ligger här bakom och köpa en ansiktscreme.. det står $20 på prislappen. Och när man kommer till kassan så säger hon "$22.40". Och man bara "jahaaa..?" Jag lär mig aldrig att dom inte skriver ut momsen (sales taxes) här på varor, utan det kommer som en liten surprise när man kommer till kassan! Dumt, tycker jag. För det blir så krångligt när man alltid måste stå och räkna ut hur mycket det egentligen kommer bli.

Jobbsök

Idag har vi sökt lite mer jobb.. i spöregnet!! Det regnar alltid när vi ska ut och söka jobb, så typiskt!! När vi satt på bussen så ringde dom till mig från ett av jobben jag mejlade på imorse. Dom ville att jag ska komma på en intervju imorrn kl 16.30 :D Det är ett serveringsjobb här i Yaletown.. skulle ju vara perfekt! Får hoppas intervjun går bra imorrn :)

Ikväll har vi gjort en jättegod, och nyttig, sallad :) Ska fortsätta på det nyttiga spåret :P

Mat

Ge oss lite mattips snälla.. på nyttig mat.. nu ska det börjas lagas nyttig mat här vill jag lova! Inge mer skräpmat. Ge oss tiips :D (det får gärna vara billigt också ;P)

En tripp till IKEA

Det blev en lyckad tripp till IKEA idag. Vi tog först buss 98 till airport station, och därifrån tar man som sagt en speciell IKEA-buss :P som tar en ut dit. Det var jätteskönt ute idag, så idag åkte vårjackan på! Och vi satt ute och käkade när vi hade shoppat klart :) Vi handlade lite småplock (dl-mått bland annat, här ska bakas!) som behövdes, lite grejer i den svenska mataffären (choklad & lingonsylt) & sen käkade vi köttbullar, potatis, brunsås & lingonsylt! Det var rikigt gott :)
Det kändes som att man var hemma när vi gick runt där och tittade :P

Ikväll ska vi kolla på film som vi har hyrt och käka Marabou choklad! :)



IKEA-bussen :P

Gött! Kostade runt 20-lappen




Söndag

Idag skiner solen ute och vi håller på och göra oss iordning för att åka till IKEA :) Ska bli kul att se vad dom har där.. köpa på oss lite svensk mat :P Sen så ska vi käka där :) Det går en speciell buss ut till IKEA som är gratis, så vi ska med den snart. Kameran följer med, ska ta lite bilder :) Bye!

Bilder

Här är lite bilder från St Patricks day :) Jag, My & Michaela. Posebilder, haha.






Lördag

Igår blev det fest som sagt. Vi började hemma hos oss med att dricka lite cider och lyssna på musik. Sen skulle vi dra till en bar och möta upp Michaela. Hon kom hem sent från jobbet så hon hann inte komma hem till oss innan, så vi möttes ute. När vi var på väg ut så var det fest på bottenvåningen, i loungen. Man får hyra den om man vill ha fest etc. Så det var ett jäkla håll i gång där, och vi blev inbjudna, så vi gick in där en stund och pratade med massa folk :P Sen drog vi oss mot baren. Väl där beställdes det in öl och tequila. Jag gjorde inte av med en krona dock :P Billigt att gå ut här, för folk bjuder alltid!

Idag har det varit en segdag framför tv:n. Har varit en sväng till affären bara. Det var riktigt härligt väder idag, sol och varmt. Hoppas det håller sig så nu, det har regnat flera dagar!
Imorrn blir det en tripp till IKEA :) A little piece of home.

Svensk kväll

Ikväll blir det äntligen lite tjejkväll :) Michaela ska komma hem till oss, vi ska dricka lite vin & käka snacks och sen gå ut. Så det blir en svensk tjejkväll.. inga killar är välkomna ^^ Haha nä men det ska bli skönt att bara vara tjejer för en gångs skull.. det har ju blivit lite väl grabbigt på sista tiden. Ska försöka ta mycket bilder ikväll :)

Nu ska vi städa lite här, sen käka maat! Bye :)

Gymmet


..man kanske skulle ta och pallra sig ner till gymmet imorrn?! Inga mer ursäkter nu för att inte gå dit. Det är för fasen bara 7 våningar ner! Nu jäklar ska jag börja träna..

Sökt jobb

Idag har vi varit runt och sökt jobb, i skitvädret :S Det har regnat heela dan, brr. Har varit till 3 olika restauranger, flängt runt över hela stan. Vi blev intervjuade på 2 av ställena.. dom skulle höra av sig om dom var intresserade. Men det kändes bra iaf. Och dom gillade oss på alla ställena :) På sista stället sa han att han verkligen gillade min personlighet. Så det är ju ett plus. Vi ska fortsätta söka imorrn..  man får aldrig ge upp!

Ikväll blir det hockey, så det ska vi kolla på :) Har blivit riktiga Canucksfans :P

Adress

Förresten, här är våran adress utifall nån är intresserad. Så nu kan ni skicka ett litet brev eller nåt annat roligt om ni vill :P

903 - 1295 Richards Street
Vancouver, B.C
V6B 1B7
Canada

Rolig kväll

Gårdagen blev jätterolig :) Jag och Mysan gick till Two Parrots, en pub som ligger typ 2 minuter från där vi bor. Där var det håll i gång redan när vi kom runt sju. Vi beställde in en kanna öl och kollade på Canucks matchen :P Sen kom den svenska tjejen Michaela som vi träffade förra helgen :D Så det blev massa tjejsnack, vi hade skitkul. Sen kom Kevin och hans klasskompis också runt tio. Efter Parrots gick vi till ett annat ställe och drack ännu mer öl. Konstigt nog gjorde vi bara av med 50 spänn igår, och vi drack bra mycket öl :P Så jag vet inte vem som betalade, haha.

Nu ska vi käka, är jättehungrig!

St Patricks day

Idag är det st Patricks day, och det firar man här, så ikväll ska vi gå ut :) Kommer nog vara ett jäkla håll i gång överallt! En rikitg pubkväll blir det ikväll. Det är hockey också, så vi ska gå till en pub i närhten och kolla på hockey och dricka öl, haha. Egentligen ska man klä sig i grönt idag, men jag äger inget grönt alls, så det får bli lite grön ögonskugga bara :P

Vaknade rätt sent idag, så vi har inte hunnit med så jättemycket idag. Satt uppe halva natten och pratade med en fyllbult. Jaja, nu ska vi göra oss iordning! Ha det bra :) Saknar er alla!

Olikheter

Svenskar och kanadensare är väldigt lika på många sätt.. oftast märks det knappt att vi är från olika länder. Men ibland är vi väldigt olika. Som när det gäller att fullfölja planer / höra av sig / ringa tillbaka. Skriver man ett sms till nån, så kan man absoult inte vänta sig att man får nåt svar. Och om man väl får ett så kan det vara flera dagar senare. Skriver man och frågar "hej ska vi hitta på nåt idag?" och inte får nåt svar, så ska man automatiskt fatta att den personen inte kan. Inget svar = nej jag har inte tid. Och väldigt ofta gör man planer med folk "ja men vi ses imorrn då och tar några drinkar!" Sen hörs man inte alls av, inte ett ljud. Och ingen blir sur för det. Hemma hade folk blivit sura och funderat vad som hänt om det inte blir som man planerat. Och dom säger nästan jämt "jag ringer dig sen!" Men det händer aldrig, och det är inte mer med det liksom. Hemma förväntar man sig att folk verkligen ska ringa om dom sagt det, annars tycker man det är konstigt. Men som sagt, vi är från olika världar helt enkelt!

Konton och jobbsök


Idag var vi uppe med tuppen.. redan klockan 8! Det har inte hänt sen vi kom hit :P Vi hade tid hos banken kl 10. Så nu har vi öppnat bankkonton hos TD Canada Trust och fått bankkort. Nu ska det bara rulla in lite pengar på dom också :P Nu har vi precis allt som behövs för att få jobba här.. nu fattas bara själva jobbet ^^

Men vi har varit ute och sökt jobb idag iaf. Och har mejlat på några stycken också. Ska söka ett till imorrn, vi ska ta seabusen över till Granville island och söka ett jobb där ute.

Sushi

Måste bara berätta om häromdagen när vi beställde sushi, haha. Vi beställde över internet, så levererar dom det hem till dörren. Vi beställde som vi brukar: 3 av varje typ. Trodde vi ja. För på det där stället menades tydligen 1 = 4! Så vi fick alltså en jäkla massa sushi! Så våra 3 california rolls var blev alltså 12 st osv.. vi höll på och garva ihjäl oss när vi såg allt! Vi ringde Kevin och sa åt honom att komma upp hit och hjälpa oss äta upp allt :P


Lite sushi :P

Trökväder

Idag snöar det här :S Riktigt skitväder. Snöblandat regn typ. Tror jag håller mig inne idag!

I fredags var vi ut några stycken och kollade på hockeyn på en bar. Vi var till typ 3 barer under kvällen, träffade massa folk och hade kul. Jag träffade en tjej som var från Sverige :) Första svensken vi träffat här. Hon var lika gammal som oss, hon hade precis kommit hit och skulle bo här i 3 månader. Jag fick hennes nummer så vi ska ses nån dag.

Igår blev det en lugn dag/kväll. Vi satt mest vid datan och tvn hela kvällen. Det regnade hela dagen igår.

Idag har vi inga direkta planer heller.. bara lite småsaker som måste göras. Och jag ska över till grannarna en sväng. Hoppas allt är bra med er där hemma :)

Sista intervjun

Idag har vi varit på den tredje och sista intervjun på Joey's. Fick prata med managern den här gången. Han var jättetrevlig. Men han ställde massa frågor man inte var beredd på :P Typ varför jag tycker att han ska anställa mig... och vad jag skulle ändra på i min personlighet om jag fick välja. Massa såna frågor. Men jag fick till rätt bra svar iaf, och han skrattade hela tiden. Dom ska ringa på måndag om dom vill anställa oss. Så nu får man vänta några dagar på svaret! Hoooppas.

Hade riktigt kul igår när vi var ut! Först var vi ut på en pub och satt där och snackade ett tag. Sen drog vi till Railway club och lyssnade på musik. Det var en tjej som spelade som var jätteduktig, riktigt bra musik. Sen åkte vi hem och beställde pizza med hemleverans :P

Får se vad som händer ikväll.. kanske ska möta upp Nathan. Bye!

Intervju nummer två

Idag har vi varit på intervju nummer 2 på Joey's! Den gick också bra :) Den här gången blev vi intervjuade av en tjej. Men det var inte hon som hade sista ordet, så vi ska tillbaka på en tredje intervju imorrn. Det är den sista, så antingen imorrn eller i helgen får vi veta hur det gått :) Men det ser rätt ljust ut iaf! För dom har haft över 100 sökanden, och av dom valdes 20 st ut att komma på en andra intervju.. och från dom 20 är vi ca 10 som fått komma på en tredje imorrn :D Så håll tummarna! Dom ska ju ändå anställa ca 6 pers.. så det ser ju rätt bra ut iaf!!

Ikväll ska vi ut på The railway club med Patrick och lyssna på 3 band. Ska mötas upp på en pub först. Patrick är en kompis till Kevin som spelar i ett band som är ganska kända här i Vancouver.

Bye :)

Parfym


Har hittat en parfym som jag vill ha.. måste ha! Den luktar så himla gott.
Escada - Ocean Lounge. Den ska jag köpa när jag får jobb :P

Jag vill också vara där

Just nu är min släkt på pappas sida i Göteborg och ska fira min farbror som fyller år i helgen. Jag önskar att jag också kunde vara där! Så typiskt att jag är borta just nu :( Saknar er allihopa! Skulle verkligen vilja vara där med er. Det är inte varje dag alla kan samlas. Ni får komma hit och hälsa på mig allihopa :D Tänker på er! ♥

Pizzakväll


Ikväll har vi haft lite mys här. Vi gick och köpte pizza nere på hörnet, sen käkade vi & kollade på tv :) Efter det käkade vi godis och kollade mer på tv, haha :P Imorrn blir det allvarligt gymmet! Har ingen ursäkt att inte gå dit, eftersom det tar ca 2 sekunder att komma dit :P


Nyss har jag organiserat lite i min garderob.. fick nåt ryck så här på kvällen. Försökte få lite ordning där inne. För allting låg typ slängt huller om buller. Vi har så himla lite galgar, så alla kläder ligger typ på hyllor. Måste ta och köpa lite mer galgar snart så man kan hänga upp.

GoNatt :)


Banken

Idag har vi varit till banken och tagit ut pengar, My har äntligen fått ett nytt visakort, eftersom hennes blev stulet för nån vecka sen. Vi bokade även en tid med banken på fredag för att öppna bankkonton. Vi får nästan alltid gå till samma tjej varje gång vi är på banken. Hon är verkligen jättetrevlig och har hjälpt oss med så mycket. Stod och småpratade en bra stund idag, hon har släkt i Sverige (Göteborg) och hon kunde prata en del svenska :P Så på fredag som sagt får vi bankkonton här.

Ikväll ska vi käka pizza och kolla på hockeyn på tv :)


Skit-tv

Vi har 75 tv-kanaler, men det är nästan alltid bara skit på tv! Blir så less.

Promenix

Vi var ute på en liten kvällspromenad och tog bilder utanför där vi bor :)
Den första bilden är dock tagen en bit bort.






Armband


Jag älskar det här armbandet som du gjorde åt mig i julklapp mamma :) Du får jättegärna göra fler i samma stil och skicka :D Då blir jag glaad!

Intervju


Idag har vi varit och sökt jobb :) Hittade en restaurang på craigslist, Joey's, som sökte folk till både köket och till servering / hostessing. Det var en bit dit så vi fick ta taxi. När vi väl kom dit fick vi fylla i ett ansökningsformulär sen sitta ner och vänta på att bli intervjuade. Intervjun gick jättebra :D Han jag fick prata med verkade gilla mig, och jag ska tillbaka för en andra intervju på torsdag! My ska också på en andra intervju :) Bara dom som han valde ut fick komma på en till, så det känns ju positivt! Han sa att han hoppas att dom kan ge oss båda jobb :) Så vi får hålla tummarna på torsdag! Det är en jättefin restaurang, skulle vara skitkul att få jobba där.

Nattugglan

Klockan är strax över 3 på natten.. man kanske skulle ta och sova? Men jag är inte alls trött ikväll. Vet inte varför. Gick ändå upp ganska tidigt idag. Sitter och lyssnar på massa bra musik. Nästan alla vi känner här är musiknördar :P Antingen så spelar dom i band eller är managers typ. Men det är kul att få höra massa nytt. Vi går ju rätt ofta på pubar och klubbar och lyssnar på live framträdanden.. det är kul faktiskt :) Och det är kul att ha fått fler kompisar!

Men nu lär jag nog masa mig i säng ändå :) Det är rätt häftigt att ha ett panoramafönster mitt framför sängen, så när man ligger i sängen kan man kolla ut över stan :) På alla höghus och lysen överallt.

GoNatt!

Teknikern

Idag känner jag mig lite stolt över mig själv. Jag lyckades fixa så att jag och My har fått trådlöst internet här hemma (fast att vi egentligen inte har det :P) Det var nån guide jag följde som pappa skickade till mig, och efter mycket om och men så fick vi det att funka! Så nu kan vi båda surfa samtidigt äntligen :) Slipper turas om med kabeln liksom. Yeey :P

Jag lever

Det har varit lite dött här, jag vet. Men det har inte hänt så mycket.. och sen så dog båda våra datorer igår. Men idag har vi varit ut och köpt 2 apatrar, så nu behöver vi inte bekymra oss mer om det. Vi lånade ju Kevins innan, men nu slipper vi springa dit och låna så fort vi måste ladda datorerna.

Imorse när vi vaknade så var det snö ute :S Och det snöade för fullt. Första gången jag sett snö här. Hittills har det ju varit vårväder. Men snön har smält bort under dagen, och nu är det sol. Så nu är det tillbaks till det normala :P

Helgen har varit lugn.. försöker spara pengarna. Det har blivit filmtittande och hockey bland annat. Hoppas nån av jobben man sökt hör av sig snart.. vill ha ett jobb nu!

Fredag

Igår var vi ut en sväng och sökte jobb. Jag fick komma på en intervju på Cactus Club på eftermiddagen. Dom tyckte mitt CV lät bra, och att det var bra att jag kan jobba mycket och att jag bor så nära. Så dom skulle höra av sig igen, dom skulle be deras manager ringa mig nån dag. Så jag hoppas verkligen dom kommer göra det! Ska fortsätta jobbsökandet på måndag. Tänkte försöka ta en heldag då. Gå runt på så många ställen som möjligt. Det börjar bli lite bråttom att hitta jobb nu.. pengarna sinar verkligen.

Idag har vi bara haft en filmkväll här hemma. Vi gjorde köttbullar och spaghetti först (så att brandvarnaren gick igång haha) sen kollade vi på tv och käkade lite godis. Mysan fick nåt ryck och har städat här också på kvällskvisten :P

Nu är det dags att sova. Får se vad som händer imorrn. Det är hockey på kvällen, så formodligen ska vi kolla på det iaf! Ha det bra allihopa, sakar er där hemma!! Pusshej!

Fixat numren

Vi hade riktigt kul igårkväll när vi var på Railway club och lyssnade på banden som spelade. Kevin hade några klasskompisar som kom dit också, så det blev massa prat & musik hela kvällen.

Idag har vi varit till Service Canada Centre och fixat dom där SIN-numren. Så nu har vi äntligen allt som behövs för att börja jobba här. Ska fortsätta jobbsökandet imorrn. Det ligger huur mycket restauranger som helst runt om här, så vi har många ställen vi kan lämna CVn till.

Ikväll blir det en slö tv-kväll bara.. bye!

SIN nummer

Idag har vi faktiskt sökt våra första jobb! :) Vi var in på Jennas jobb, Browns, och fyllde i en ansökan och lämnade våra CVn. Men det var också då det slog oss att vi måste fixa Social Insurance Number. Man måste ha ett sånt för att få jobba här. Egentligen visste jag det, men jag trodde att våra visum räckte. Men tydligen inte. Så imorrn måste vi fixa det. Men det går fort, man går bara till ett ställe som heter Service Canada Centre så får man det på en gång, och det kostar inget heller. Så innan vi söker nå fler jobb lär vi ha dom numren. Vi ska ge våra SIN till Browns sen så fort vi fått dom! Sen kan vi fortsätta kolla efter jobb.

Ikväll ska vi på nån spelning på en bar här. Det är några kompisar till Kevin som ska spela, + 3 till band. Vi träffade dom förra helgen och snackade med dom, dom ville verkligen att vi skulle komma och kolla idag. Ska bli kul :)

Dags att laga mat! Bye!

Bilder


Lite bilder från våran "inflyttningsfest" i lördags :P

Flyttat in

Nu är vi inflyttade i lägenheten :) Flyttade in igår kväll. Kevin hjälpte oss att bära grejer, 2 gånger fick vi ta hissen, sen var allt klart. Tog ca 10 min att flytta :P Vi har packat upp och donat hela dagen, så nu är allt på plats :) Vi trivs jättebra här, mysig lägenhet! Ska ta lite bilder här inne imorrn och lägga upp.

Ikväll har vi bara degat, vi var ut igår så vi var lite sega idag. Kevin kom upp till oss efter jobbet, vi kollade vi på hockey och beställde hem pizza :) Skönt med home delivery :P

Sen har våran hyresvärd varit hit idag också. Vi betalade hyran, och sen hade han köpt lite grejer till oss. Glas och sängkläder och lite grejer från IKEA. Han är verkligen jättesnäll! Riktigt bra hyresvärd. Sen fick vi nycklar till källarförrådet, vi har ställt våra tomma resväskor där.

Nu är det dags att sova. GoNatt!

RSS 2.0