Shopping & stugan


Igår blev det lite shopping. En ny rengöring, en tröja från HM (som jag inte orkat fota) och ett par Crocs i modellen Mary Jane. En smalare variant med en rem över foten också som är lite snyggare än den vanliga modellen tycker jag. Ska ha dom i jobbet eftersom jag får så ont i knäna, måste ha nåt som är bekvämt.
Är ledig 3 dagar nu, skönt. Ska åka ut till stugan nu och vara där hela helgen. Bye!

Stan & HC

Idag var jag som sagt ledig, så jag var ner på stan en sväng. Hittade en tröja & ett par skor som jag ska köpa imorrn när lönen kommer :P Ska även köpa en ny rengöring - Dermalogicas Special Cleansing Gel. Den som jag fick i julklapp tog precis slut. Den tog slut den 24 juni, lite lustigt.. räckte exakt ett halvår :P 
Sen var jag till hälsocentralen för mina blåsor. Ska komma tillbaka på fredag för lite provtagning, ska se om det är nåt fel på mig.. om jag har några allergier eller så. Det är tydligen ovanligt att ha så många blåsor, och så ofta, som jag har.

Work work

Det har blivit mycket jobb på sistone, så jag har inte orkat suttit så mycket vid datorn. Imorrn ska jag iaf vara ledig. Och fre, lör, sön också - skönt! Ska nog ta en tripp till stan imorrn, sen ska vi gratta Daniel när han kommer hem - han fyller år imorrn :)

Har så jäkla mycket blåsor i mun nu så jag tror jag blir tokig. Gör så himla ont! Kan nästan inte äta för det gör så ont. Det dunkar i hela huvet, känns som jag har feber. Det blir så av blåsorna. Ska nog ringa HC imorrn, måste få komma dit så dom kan ta en titt. Är så jobbigt med det här!

Sitter med min Crashcourse in Skincare-mask från Lush på nu, den är såå härlig :) Den borde alla testa! Min absoluta favorit. Lush ansiktsmasker är verkligen supereffektiva. Min hy har blivit jättefin sen jag började använda masker från dom regelbundet (Crashcourse & Cupcake).

Ledig

Idag har jag varit ledig. Min enda lediga dag denna vecka. Ska jobba hela helgen, lite tråkigt att jobba midsommar - men mycket pengar å andra sidan :) Så det gör inte så mycket. Har haft lite släkt på besök här igår till idag. Så idag åkte vi och hälsade på farmor, sen ner på stan en sväng. Shoppade inget, eller jo, en present bara.

Fick min dagcreme från Dermanord häromdagen förresten. Den är jättebra, gillar den mycket :) Den är perfekt för min hy nu på sommarn.

Sommarschema

Nu var det lite dött här.. har inte bloggat på ett tag. Har vaken haft ork eller känt mig kreativ. Jag har börjat på mitt sommarschema på jobbet nu, så jag är lite trött när jag kommer hem på dagarna också :P
Nu blir det lite tv sen sova!


Refining Lotion

image340
Jag ringde idag till tjejen som säljer Dermanord här i Gävle och frågade om jag kunde komma förbi och köpa dagcremen Refinig Lotion nån dag. Men hon skulle inte vara i salongen på några dagar, så hon skulle skicka den istället. Hon postade den idag så den kommer väl kanske på måndag då :) Jag behövde en ny nu kände jag, för deras Face Lotion som jag har nu (för torr hy) börjar bli lite för fet att ha i värmen. Den funkar fortfarande bra på natten dock. Refining är ju för fet hud, och passar nog jättebra nu.

Fredag

Idag har jag varit ner på stan och fikat med Lina :) Sen gick vi till Lush och hälsade på Ida, fick lite ansiktsmasker av henne :) Snällt. Sen stack jag till Stenebergsparken och spelade minigolf med Emilie & Kattis :) Trevligt trevligt. Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem, så vi kan laga mat. Ikväll blir det lugnt för mig, har hyrt en film.. får se om nån kommer hit och gör mig sällskap.

Introduktioner

Idag har jag varit på introduktionsmöte för Omvårdnad i 4,5 timme. Var skapligt trött efteråt. Och igår var jag på introduktion i förflyttningsteknik i 5,5 timme :S, och imorrn ska jag på välkomstmötejobbet. Mycket möten & introduktioner den här veckan ^^

Ice Fruit

IF
Såg att Eleven.se hade tagit in nåt nytt: Ice Fruit After Sun Body Lotion från Aquolina. Det är en after sun som ska bevara färgen längre, lugna huden och återfukta, med en doft av tropiska frukter. Mango skulle jag vija testa :) 160:- för 250 ml.

Dagcremer

image337
När jag ändå är inne på temat favoriter så tänkte jag lista mina favorit-ansiktscremer. Jag har provat en heel del cremer genom åren, och har kommit fram till att dessa tre är mina absoluta favoriter!

Dermalogica, Skin Smoothing Cream: Under vinterhalvåret är detta min favorit! Den är varken för tunn eller fet, helt perfekt. Den ger jättemycket fukt, kladdar inte, och håller min hud matt en hel dag.
Dermanord, Face Lotion: Den här är för torr hud, men är inte alls fet! Den är ganska tunn i konsistensen faktiskt, men den ger jättemycket fukt och näring. Nu till sommaren ska jag nog prova deras creme för fet hy. Ett stort plus för att det bara är naturliga ingredienser i den.
RosenSerien, Fuktighetsbevarande gelé: Den här har jag haft kanske 5-6 burkar av, älskar den! Den är perfekt på sommaren, en lätt gelé som går snabbt in i huden men ger mycket fukt. Den luktar kanongott, och mjukgör jättebra. Plus till den också för att den är naturlig.

Lushfavoriter

image336
Nu när Lush har öppnat här i Gävle så ränner jag där hela tiden känns det som :) Jag har ju alltid velat att dom ska finnas här, så nu när dom väl gör det är det svårt att hålla sig borta :P Tänkte lista mina absoluta Lushfavoriter här :) Dom står inte i nån ordning. Högst upp från vänster:

1. Miranda Soap: En underbar tvål som luktar godis! Den innehåller bland annat kiwi, och lukten sitter kvar läänge efter duschen :)
2. Tea Tree Water: Ett uppfriskande ansiktsvatten som verkligen funkar bra mot finnar och fet hy!
3. Ocean Salt: Min favvopeeling till ansiktet! Man blir babymjuk och får mer lyster i ansiktet av denna. Luktar gott också!
4. Crash Course in Skincare: En djuprengörande ansiktsmask som är skonsam men effektiv. Blir jättemjuk av den. Superhärlig!
5. Milky Bar: En tvål som inte ser så häftig ut, men jag älskar verkligen doften! Kan inte beskriva den, men den är god :)
6. Fresh Farmacy: En ansiktsrengöring som gör huden len och motverkar finnar. Den funkar jättebra för mig.
7. Mask of Magnaminty: En riktigt djuprengörande och fräsch ansiktsmask med pepparmint och adukibönor. Man känner sig riktigt ren när man har använt denna!
8. Figs and Leaves: Älskar den här tvålen! Innehåller bl a fikon och aloe vera. Den peelar huden lite, och luktar så himla gott! Den är krämig, så man blir väldigt mjuk av den.

Böcker

image333
Jag lånade Damernas Detektivbyrå av Amalia för ett tag sen. Den handlar om en kvinna i afrika - Botswana som är detektiv. Den var riktigt bra tyckte jag, så jag beställde 2 andra böcker idag av samma författare. Nästa bok i samma serie; "Giraffens Tårar", plus den första boken i en annan serie; "Filosofiska Söndagsklubben", som handlar om en annan kvinnlig detektiv i Skottland.
image334image335

Summer Breeze

Summer Breeze
Jag var in på apoteket igår och köpte ACOs Summer Breeze bodylotion. Den innehåller passionsfrukt och mangoolja och luktar jättegott! Den är lätt i konstistensen, går väldigt snabbt in i huden utan att kladda, och man blir väldigt mjuk. Är jättenöjd med den :) Den kostar 59:- och finns i begränsad upplaga. +++++

Sliten

Ojoj, idag gör man inte många knop :S Det blev fest igår. Först var vi hemma hos Emilie, dom grillade och grejade. Jag hade ätit massa smörgåstårta så jag var inte sugen :P Sen drog vi vidare och festade hos Masen. Det blev lite väl mycket för mig tror jag ^^ Men men, så kan det gå ibland. Har bara legat ute i solen hela dagen idag, tagit det lugnt.

Daniel fick en jättefin student igår iaf :) Kanonväder fick dom också!

Student

Idag håller vi på och fixar och donar en hel del, för Daniel tar studenten idag :) Det blir mottagningBrynäs, så vi har hjälpt hans mamma att fixa iordning allt. Ska ner och kolla på utsparken kl 15.00, sen åker vi och väntar på honom vid lokalen, dit han kommer anländamotorcykel :)

Ta vara på den här dagen alla studenter! För det är en av dom roligaste dagarna i livet :) Och skippa krogen ikväll!  Åk lastbil så länge som möjligt istället, för det var det allra roligaste! :) Alla i våran klass ångrar att vi inte stannade på lastbilen hela kvällen!


Åland :)

Idag har alltså jag och mamma varit på en dagstur till Eckerö. Det var jättefint väder, god mat och allmänt trevligt :) Shoppat lite taxfree, druckit drinkar, solat och ätit buffé. Jag köpte Escadaparfymen som jag skrev om, "Sunset Heat" Luktar så gott! Sen blev den en Koskenkorva Vanilla & en liten Absolut Citron.


Första doppet

Vi har varit ute i stugan igår till idag. Rikigt kanonväder ute :) Hade 27 grader idag, så jag & Daniel åkte till Strandbaden och badade :) Första doppet för i år :P Det var faktiskt skönt i vattnet, och vi var i riktigt länge och simmade :) Superskönt.
Imorrn åker jag och mamma till Åland :) Ska åka över dagen till Eckerö. Verkar ju som att vi får bra väder iaf!
Nu ska jag äta grekisk sallad :) Mums!


Sommar :)

Superhärligt väder ute idag! :) Riktig sommarvärme, hela 25 grader. Galet varmt! För en vecka sen var det 8 grader ute ^^ Idag har jag varit ner en sväng på stan på förmiddan, sen har jag jobbat ikväll. Är helt slut nu, har blivit förkyld :/ Så det var ganska jobbigt ikväll. Tror jag har lite feber faktiskt. Nu blir det tv:n ett tag!

Prover från Lush

Blev som sagt lite fest igår, men vi stannade här hela kvällen. Så kom det lite fler hit. Blev en ganska lugn men rolig kväll :) Jag & My har blivit världens partypinglor ;P Eller hur My? :P

Idag har jag varit nere på stan med Amalia. Hon shoppade loss :) Och jag fick lite prover inne på Lush, av min käre vän Ida :) Fick på 2 ansiktskrämer; Gorgeous & Enzymion.

image326image327
Gorgeous ska vara deras mest imponerande ansiktscreme (också den dyraste) och den innehåller en massa kallpressade oljor & färskpressade juicer. Det ska vara den ultimata cremen, ska bli kul att testa. Enzymion är  för fet hy, en lite lättare creme som nog passar bra till sommaren. Den innehåller papaya som absorberar fett från hudens yta.

Lite partaj

Ikväll blir det lite partaj :) Det kommer några stycken hit först, chilla lite bara, så drar vi på nån fest senare :) Just nu håller Daniel på och lagar mat, och jag sitter här och latar mig :P Jag fick inte hjälpa till :P Är döhungrig, så det ska bli gott :)

Fizzy


ååh, jag älskar min Fizzy-parfym! Tycker den luktar så himla gott! :) Har haft den typ 1½ år nu, och inte tröttnat på den än. Annars brukar jag alltid tröttna så fort på parfymer. 5+ till denna :)

Fresh Farmacy

image324
Fresh Farmacy ansiktsrengöring från LUSH är verkligen kanonbra. Min hud blir superdupermjuk och mycket jämnare av den. Plus att den är bra mot finnar. Love it!

"Fresh Farmacy förklarar krig mot finnar och andra typer av problemhy. Använd vår lugnande och antiseptiska kamomilltvål varje kväll. Tvåla upp ett mjukt lödder mellan händerna, tvätta ansiktet och skölj. Avsluta med Tea Tree Water ansiktsvatten och en passande crème (Enzymion eller Celestial - beroende på vilken typ av problemhy du har). Vi vet att den ser ut som en bit leverpastej och vi vet att den luktar lite konstigt, men -hurra - vad bra den är! Lavendelolja lugnar torr och flagig hy och tea treeolja och zinkpuder motverkar finnar och fet hy. Kamomillen balanserar din hy och ger den ett friskt och rosigt utseende. Sluta vara förtvivlad, här har du lösningen på dina hudproblem!"


Sommarschemat

Fick mitt schema idag från hemtjänsten över hur jag ska jobba i sommar. Det såg bra ut. Ska jobba både midsommarafton & midsommardagen, förstod att jag skulle få göra det ^^ Men men, blir mycket pengar då iaf.

RSS 2.0