Lediga dagar

 Jag har haft 3 väldigt härliga lediga dagar! Detssutom var det strålande sol i förrgår & igår, så himla skönt att få lite sol nu :) Cyklade till gymmet båda dagarna och morgontränade. Det var så härligt att kunna cykla igen, och att träna på morgonen är väl det bästa som finns! Får man massa energi till resten av dagen. Igår var jag en sväng på stan med mamma och shoppade & fikade lite :) Det har även blivit mycket soffläge med en spännande bok jag läser nu.
 
Idag har jag varit riktigt effektiv. Har städat hela lägenheten (det tog sin lilla tid), tvättat massor, bakat proteinbars (som blev jättegoda!) och pluggat inför PM-seminarium imorrn. Nu blir det skola och jobb några dagar framöver!
 
Proteinbarsbakning & spännande bok

Tjejkväll och PM

Så var ännu en helg förbi. I lördags jobbade jag först till kl 15 i Sandviken, sen åkte jag hem och gjorde mig iordning direkt och sen hem till Zhannah på lite tjejfest :) Vi fick god mat och dricka, sen åkte vi ner på stan och bowlade. Jag kom sist tyvärr :P Kvällen avslutades sen med några drinkar på Brända Bocken, trevlig kväll! :) Idag har jag suttit och pluggat hela dagen, skrivit på mitt PM. Deadline att lämna in det var idag, kl 22.37 skickade jag in det :P Har varit så himla seg hela dagen så det var kämpigt att sitta och plugga. Vi har även varit en sväng till Bomhus ikväll, fick god mat av mina föräldrar, grillade hamburgare :D Första grillen för i år!
 
Nu ska jag vara ledig i 3 dagar.. TRE dagar! Kan inte fatta det. Har inte skola förrän på torsdag. Kan inte minnas när jag hade en helt ledig dag senast, utan skola/plugga/jobba. Ska bli så jäkla skönt!
 
Snygga bowlingdojerna ;). Jag på Brända.

Tenta avklarad

Idag skrev vi tenta i epidemiologi. Det kändes som att den gick bra faktiskt. Vi fick ha anteckningar, böcker och mobiltelefoner med på tentan (det hör inte till vanligheten), för att kunna kolla formler och annat som behövs för att räkna ut vissa mått. Hade man inte förstått sammanhangen och vad det handlade om så kunde man ändå inte läsa sig till det i böckerna under tenten. Kändes som att jag har förstått allt iaf :) Svåraste ämnet under utbildningen. Skönt att ha den avklarad.
 

Älskade träning

 Nu har jag tränat på MåBättre i över 2 år och rutinen sitter i ryggmärgen nu. Det blir bara roligare & roligare att träna ju mer resultat man ser och känner. Även fast jag har en ganska stressig vardag i övrigt med plugg på heltid och jobb i 3 Life-butiker så låter jag aldrig träningen komma i kläm, den måste alltid få plats. "Hur orkar du träna när du har så mycket annat för dig?!" frågar folk ibland, svaret är att jag aldrig skulle orka med resten om jag inte tränade. Det är träningen som ger mig energi och en paus från allt där jag får rensa skallen och inte tänka på nåt annat. Sen blir man ju starkare både fysiskt och psykiskt av att träna. Jag mår så mycket bättre när jag får röra på mig och ta ut mig helt, får så mycket engeri! Sen sover man mycket bättre också. Så till dom som inte "har tid" eller "inte orkar" träna: Byt ut en timme i tv-soffan mot en timmes träning, och orken kommer tillbaka när man börjar träna :)
 
Det tog tid för mig innan jag började se riktiga resultat av träningen. Till största del berodde det på att jag inte vågade lägga på så tungt och ta i ordentligt. Man tar ju samma vikter som "alla andra". Efter 1 år ungefär tänkte jag om, jag sneglade på dom tjejer som jag ville se ut som och lastade på samma vikter som dom hade. Tungt som fan, men styrkan sitter mycket i huvudet! Man orkar så mycket mer än vad man tror :) Jag orkade till exempel dubbelt så tungt än vad jag tog innan, och jag höjer nu vikterna med jämna mellanrum för att musklerna inte ska vänja sig. Våga lägga på tungt - det ska inte vara skönt att träna! ;)
 
 
 

Nästan böter

 Jag tog bussen ut till Valbo idag, som alltid när jag ska jobba där. Jag hoppar på här på Brynäs, och eftersom jag har ett busskort som bara gäller inom Gävle så säger jag till busschauffören att jag ska ha tillägg till Valbo (som kostar 10 spänn) och att jag ska betala med kontokort. "Ähh.. gå på du bara", säger han och jag går och sätter mig. Det händer lite då och då att busschaufförerna inte orkar krånglet med att ta betalt för tillägg med kontokort eftersom det tar lite tid. I stan byter bussen chaufför och åker sen vidare.
 
Så när vi kommer till början av Valbo händer det.. två biljettkontrollanter hoppar på och ska kolla om alla har giltiga biljetter. Nu får jag panik. Chauffören har ju släppt på mig utan tillägg.. så jag har ingen giltig biljett. Dessutom har dom bytt chaufför så jag kan inte bevisa att han lät mig gå på, dom kan ju lika gärna tro att jag har smitit undan tillägget. "Böter" för att inte ha giltig biljett är 600 spänn, så i ren panik sliter jag åt mig mina grejer och hoppar jag av bussen på nästa hållplats (innan dom hinner fram och kollar min biljett). Stod sedan där i hållplatsen och väntade på att nästa buss skulle komma, och kände mig som en kriminell, även fast det inte var mitt fel! :P I fortsättningen ska jag tvinga chaufförerna att ta betalt för tillägg, även om dom inte orkar!!
 
 

Stressvecka

Denna vecka blir det inte mycket tid att andas.. så här ser schemat ut:
 
Måndag: Grupparbete i skolan fm. Plugga till tenta + skriva på PM. Träna.
Tisdag: Seminarium i skolan. Direkt iväg och jobba kväll i Valbo. Plugga.
Onsdag: Heldag i skolan med statistik i SPSS. Plugga till tenta. Träna.
Torsdag: Tenta hela fm. Skriva på PM hela em. Träna.
Fredag: Skriva på PM. Jobba kvällen i Valbo.
Lördag: Jobba hela dagen i Sandviken. Tjejfest på kvällen.
Söndag: Plugga hela dagen + deadline för inlämning av uppsats-PM.
 
Tur att man är van.. känns som mitt liv ofta ser ut såhär nu för tiden :P
Förhoppningsvis är det värt allt slit i slutändan!

Helgen är för kort..

Varför går helgerna alltid så fort? Denna helg hade gärna fått vara lite längre, kan behöva lite längre återhämtningsperioder just nu känner jag. Det är så mycket i skolan i veckorna. Gårdagen var riktigt trevlig iaf. Jag, Marcus, mamma & pappa träffades på Bishop och käkade, sen åkte vi med dom hem till Bomhus och såg Melodifestivalen :) Kom hem rätt sent igårkväll så det kändes mindre roligt att gå upp imorse för att plugga :P Men det gick bra ändå. Nu blir det lite mer plugg resten av kvällen.
 
Lördagkvällen på Bishop. Jag & mamma i lika ugglehalsband ;)

Detox

 För nån vecka sen fick jag en detox på jobbet som heter Pure Cleanse, den har vunnit massa priser och ska tydligen vara jättebra. Så jag körde igång med den i söndags, man ska hålla på i 30 dagar, 2 kapslar på morgonen och 2 på kvällen. Men jag fick avbryta kuren igår efter minst sagt obehagliga reaktioner :P Den fick då verkligen fart på magen iaf haha, men kanske lite väl mycket kan jag tycka. Den fungerar ju verkligen iaf, men jag står inte ut i 30 dagar :P
 

Entreprenörer

Idag efter ordinarie föreläsning i skolan (som förövrigt var skitsvår och rörig om statistik :S) så gick jag och några från min klass på en öppen föreläsning i Valhall med prins Daniel och grundarna av Spotify, Lexington, Linas matkasse mfl. Dom pratade om entreprenörskap, intressant! Jag har ju en dröm om att starta eget företag så jag tar alla chanser jag får att lyssna på andra företagare och få inspiration och idéer. Blir alltid mer sugen på att starta när man lyssnar på drivna och framgångsrika personer! En vacker dag är det min tur :) !
 
Grundarna av Lexington, Linas matkasse & prinsen!

Tillbaka

Tänkte att jag skulle sparka igång denna gamla blogg igen :) Var väldigt längesen jag skrev något. Jag läser just nu sista terminen i skolan och det är snart dags att skriva C-uppsats. Kan inte fatta att 3 år har gått så fort! Snart är jag färdig hälsopedagog :) Längar tills jag går ut, vill bara börja jobba på riktigt nu, less på att plugga. Bara kämpa på sista biten nu även om den känns jobbig. Jag vet vad jag ska skriva uppsats om, så det känns ju bra iallafall, ett ämne som jag tycker är intessant, så förhoppningsvis blir processen lättare om man tycker det är intressant!
 
Som sagt, snart är jag färdigutbildad.. så nu har framtidsångesten börjat smyga sig på. Vad ska man göra när man går ut?! Jag har en del olika alternativ jag lurar på iaf. Måste bestämma mig för vad jag vill göra och hur framtiden ska se ut.. lär få lite vägledning av mina närmaste nu tror jag!
 
Sista terminen, kämpa kämpa!

RSS 2.0