Klaaaar!

ÄNTLIGEN är den förbaskade hemtentan färdig och inskickad! Den landade på 12 sidor och 4312 ord! Det är nog fan den jobbigaste skoluppgift jag nånsin gjort. Har suttit i snitt 7h om dagen sen i måndags med den :S Nu tar jag välförtjänt helg :)

Tog nyss en joggingrunda i mina nya snygga löparkläder från Stadium :) Dock började det typ hagla så det blev inte så långt som jag hade tänkt.

Ikväll blir det nog hockey, och imorrn ska jag & Marcus på dagskryssning till Eckerö :)
Hejsvejs
!

Nytt

Som utlovat; här är det jag köpte på H&M häromdagen mamma! :)



Rullar på

Här var det inte mycket aktivitet just nu. Det är inte mycket intressant som händer för tillfället :P Dagarna rullar på med skola, jobb och träning mest. I helgen gjorde vi inget speciellt. Var bara hemma och tog det lugnt, och i söndags jobbade jag.

Den här veckan kommer jag att bo framför datorn. Jag håller på med en hemtenta i Beroendelära som ska lämnas in på fredag. Det är 8 frågor och det ska skrivas 1-2 A4-sidor per fråga. Så det är mycket att läsa och skriva minst sagt. Tur att det är intressant iaf :) Jag har avklarat 2 frågor idag, det är det som är målet, 2 frågor om dagen - då är jag klar tills på torsdag kväll :)

Idag beställde jag lite kläder från stadium, dom hade ett erbjudande på löparset. Jacka och tights från SOC för 399:- Blir perfekt nu till våren att jogga och powerwalka i :)


Hemma igen

Nu bor vi hemma igen, vi och katterna. Igår var jag hit och städade hela lägenheten från sot, 3 timmar tog det att torka alla ytor, damma, dammsuga & torka golven. Mest sot var det i badrummet. Vi har ju en fläkt där inne där det kommit in sot. Det var även en hel del i köket. Lukten har inte riktigt försvunnit än, men det gör den väl så småningom.

Imorrn ska vi på ett informationsmöte i kvarterslokalen med Gavlegårdarna och brandkåren, som ska informera om vad som hände i lördags egentligen och betätta vad som kommer hända nu osv. Man har ju en del frågor om försäkringar och så. Och hur grejerna i förrådet ser ut - om allt är borta eller om vissa saker finns kvar. Vi får ju inte gå ner där än. Det är alldeles för smutsigt och jag vet inte om polisen är helt klara heller.

Igår eftermiddag kom polisen och ringde på, dom ville komma in och hålla ett förhör. Kolla om vi hade några vittnesuppgifter att ge, eller om vi hade sett nåt skumt innan/efter branden.

Det har påverkat mig ganska mycket hela den här händelsen faktiskt. Har drömt en del mardrömmar sen det hände. Fan vilken tur vi haft ändå, tänk om det hade spridit sig upp i huset, eller om det hade hänt på natten :S Då hade det nog inte upptäckts lika tidigt. Usch, otäckt! Vi hade tur i oturen, viktigast är att alla boenden klarade sig.


Så här ser det tydligen ut på ett ställe i källaren nu

Nån fick evakueras ut från ett fönster

20 brandmän jobbade med branden

(Bilder från GD.se)

Brand

Igår var det en stor källarbrand i våran huslänga. Jag var på väg hem från jobbet, och Marcus var hemma, när jag såg 2 brandbilar komma i full fart och stanna utanför vårat hus. Först trodde jag inte att det var så farligt, för jag såg ingen rök nånstans. Men sen kom det poliser, ambulanser och 2 brandbilar till - då fattade man att det var nåt allvarligare. Jag stod utanför och tittade och ringde in till Marcus, men då hade det inte börjat lukta rök in till oss än.

Det blev mer och mer rök som vällde ut ur alla portar till våran huslänga. Jag gick fram och pratade med brandkåren som berättade att det brann på hela källarplanet. Jag frågade om jag kunde gå in. Men dom sa att jag inte fick det. Jag fick inte gå in, och Marcus fick inte gå ut. Strax efter ändrade dom sig dock, och polisen gick in och hämtade Marcus och alla andra som var kvar inne. Alla skulle evakueras och fick inte bo hemma under natten. Marcus fick med sig Isa ut, men Lina sprang under soffan så hon blev kvar.

Det tog ca 2 timmar innan dom hade släckt allt. Vi åkte till mamma och pappa i Bomhus och lämnade Isa, sen åkte vi tillbaka igen. Dom samlade alla boenden i kvarterslokalen där dom tog våra uppgifter och vilket hemförsäkringsbolag vi har. Sen tillslut fick vi lov att gå in och hämta katten.

Lägenheten var alldeles dimmig av rök, men vi fick tag på Lina och åkte med henne till Bomhus också. Vi har sovit där inatt, och komma sova där idag också. Vi var en sväng till lägenheten idag, men det luktar fortfarande rätt mycket, och det ligger ett lager fint sot på alla ytor. Så jag ska dit imorrn och städa allt och vädra ordentligt innan vi tar hem katterna.

Hoppas dom tar den jäveln som tänt på! Det brann på 3 olika ställen i källaren :S

Ljus


Har införskaffat 2 nya ljuslyktor nyligen till vardagsrummet. Den längst fram med en krona på, och den till vänster bakom; doftljus smultron/vanilj - luktar supergott!

It's friiiday

Härligt med fredag igen :) Och solen skiner! Idag har jag lite att stå i. Har snart tvättid, och medans jag tvättar ska jag hinna städa hela lägenheten + tvätta håret. Sen ska jag åka ner på stan en sväng och kika tänkte jag, och sen köra ett pass i gymmet. Bra fredag :) hejsvejs!

Måndagsmys

Idag har det blivit lite måndagsmys här hemma. Lagade supergod mat; baconlindad kycklingfilé, klyftpotatis & fetaostsås. Sen har vi spelat lite Geni. Man får försöka mysa till vardagarna lite ibland :)



Självklart skulle Lina vara med och spela

Dårhus

Jag kollade på Big Brother live igår kväll, och jag tyckte det var så jäkla rätt att Gry började med att skälla ut deltagarna för att dom betett sig som idioter - för det har dom verkligen. Det har inte varit ett dugg kul att se deras "pranks" mot varann, och den mobbning dom håller på med. Nej usch, jag tycker BB är värdelöst denna omgång. En bunt idioter i ett dårhus helt enkelt! Jag tycker inte nån av dom är värd att vinna. Joe möjligtvis.


Lördagen

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll! Vi var först och bowlade med Marcus familj. Sen gick vi allihopa och drack några öl och kvällen slutade på Harrys :) Hann se slutet av Melodifestivalen också inne på Harrys. Loreens låt är skitbra tycker jag så det var rätt att hon vann :) Även om jag höll på Danny också ;P


Gammal bild på mig & Marcus

Beauty by Becccan

Jag har gjort en till blogg som bara kommer handla om mitt största intresse - skönhet.
Det kommer bli recensioner, favoriter, nya produkter och så vidare.
Så ni som är intresserade av hudvård och makeup precis som jag kan ju gå in och kolla! :)

---> BeautyByBecccan


Fredag

Så var det helg igen :) Älskar fredagar. Fredagsmyyyys :P Vi håller på och lagar mat här för fullt. Sen blir det väl nån film och gotta ikväll.

Har varit på föreläsning idag, vi läser en jätteintressant kurs nu; Beroendelära. Det får en att typ vilja sluta dricka alkohol helt, haha. Man blir fan skrämd av allt man får lära sig. Man skulle ju aldrig få för sig att testa droger efter att man läst denna kurs iaf!

Var en sväng till gymmet efter skolan också. Har haft ganska bra pli på mig själv på sistone. Tränar 4-5 ggr/veckan. Det är ju så roligt :) Och speciellt när man känner att man blir starkare/orkar mer!

Trevlig fredagskväll! :)

Vill ha

När det börjar bli soligt och vår ute blir jag alltid sugen på att göra om och skaffa nytt hemma. Högst upp på listan nu är ett fint skåp jag ska köpa till badrummet. Skåpet vi har där inne nu är fult och för stort. Jag måste dock rensa ur massa skit jag har där i, har en hel del gammal hudvård som borde kastas!


Badrumsskåp från IKEA som ska inhandlas

Tjejkväll

Igår hade jag och Amalia, som var hemma i Gävle på besök, tjejkväll i Bomhus :) Vi lagade mat tillsammans; bruschetta till förrätt och lax med klyftpotatis till huvudrätt - supergott! Vi skålade i lite bubbel också, vi har alltid nåt att fira när vi ses ;) Senare på kvällen drog vi ner på Bishop och tog en öl. Mycket trevlig kväll! :)


Bubbel och bruschetta, mums!

Uppvisning

Här är lite fler bilder från dansuppvisningen :)
Först körde vi dansrutinen, sen bytte vi om och körde en improvisation.







RSS 2.0